Hírek

Játékvezető-küldés a 24. fordulóra

Eldugták a piros lapot, ami már három kör óta nem került elő! Az előző fordulóban nem volt bírózás...

Kapcsolódó cikkek

Kassai Viktor továbbra is

A múlt héten azt írtuk: először fordult elő a mostani szezonban, hogy egy játékvezető három egymást követő fordulóban is feladathoz jut. Természetesen Kassai Viktorról van szó, aki a Haladás–Ferencváros és a Pápa–Pécs mérkőzések után a 23. fordulóban a Diósgyőr–Paks találkozót kapta. Most pedig az egymást követő negyedik hétvégén sem pihenhet! Gyakorlat teszi a mestert, hiszen több súlyos hibája is volt a szombathelyi meccsen, ám azóta nem hallani tévedésről. Az Újpest–Honvéd találkozó lesz a 15. mérkőzése az OTP Bank Ligában. A kispestiek találkoztak vele kétszer is (Videoton 1-0, Debrecen 1-1), míg az Újpestnek csak rossz emléke van (Ferencváros 0-3).

Iványi: 13, Szabó Zs.: 12

Kassain kívül csak egy játékvezető van még, aki a múlt héten is vezetett és most is fog: Iványi Zoltán! A Vasas–Kecskemét meccs után övé lesz az Ferencváros–Győr is. Alaposan ismeri mindkét együttest, hiszen összesen öt meccset vezetett számukra. Siófokon nyert a Fradi 2-0-ra, Debrecenben és otthon a Haladástól kikapott; a Győrt két idegenbeli találkozón láthatta: Újpesten és Kispesten. Mindkétszer győztek a kisalföldiek. Szabó Zsolt pont a fordulók felén működhetett közre, hiszen a 24. körben a 12. meccse jön: Siófok–Pécs. Ennek ellenére a két dunántúli csapat közül csak egynek fújt, a balatoniaknak, és nekik is csak egyszer, a paksi 1-1 alkalmával.

Takács és Andó-Szabó tizedszer

A Pápa–Haladás mérkőzés játékvezetője Takács János lesz. Tavasszal már négy meccset kapott ezzel együtt a sípos, összesítésben ez lesz neki a bajnokságban a tízedik. Pápán már járt, amikor is a Siófok elleni 2-0-n működött közre. Andó-Szabó Sándor a Paks–Debrecen meccset fogja dirigálni. Mindkét együttesnek vezetett már, de egyiknek sem a mostani pályaválasztás mellett. Övé volt a bajnokság első meccse (Debrecen–Vasas 5-2), és ő vezette a Paks ferencvárosi vendégjátékát (0-0).

Berger József kilencedik alkalommal

Berger Józsefé lesz a Videoton–Vasas találkozó. Az angyalföldiekkel még nem találkozhatott, de Székesfehérváron már kétszer is járt. Ez nem jó ómen a Vasasnak, hiszen ezen a két meccsen egy gólt sem rúgtak a vendégek: a Paks 0-4-gyel, a Rákóczi 0-2-vel kapitulált.

Böcskei 6, Becséri 4

Böcskei Balázs másodszor fújhat tavasszal, a Kecskemét–Zalaegerszeg meccsen működik közre. Ez a hatodik találkozója, még nem fújt egyik csapatnak sem. Az abszolút újonc, Becséri Dániel vezeti a forduló nyitómeccsét, a Kaposvár–Diósgyőrt. A somogyiakkal már találkozott, ugyanis ő vezette az újpesti (1-3) mérkőzésüket.

Egy kis statisztika

Az eddigi 23 forduló alatt a legtöbb sárga lapot Iványi Zoltán szórta (5,75/mérkőzés), de nem sokkal van elmaradva mögötte Kassai Viktor (5,43/mérkőzés), Bognár Tamás (5,42), Kovács J. Zoltán (5,4) és Szabó Zsolt (5,36) sem. Szilasi Szabolcs egyelőre 3,33 sárga lap/mérkőzés átlaggal hozta le a bajnokságot, de Andó-Szabó Sándor (3,44) és Solymosi Péter (3,5) sem kapkodnak a sárga kártya után.

Berger Józsefnél van a legtöbb kiállítás (átlag: 0,75 piros lap/meccs). Becséri Dániel kezében még nem villant a piros kártya, igaz, ő még csak három meccsen fújt.

Takács János a büntetőkirály (0,89 tizenegyes/meccs), Veizer Roland a második (0,7). Mivel Radványi Ádám a múlt héten büntetőt ítélt, így már csak Vad II Istvánnál és Solymosi Péternél nem volt még tizenegyes a bajnokságban.

Olvasói sztorik