Hírek

Hevesi sláger: Mindig magasabbra!

Preklet Csaba szeretne továbblépni: jövőre NB I-be jutna az Egerrel!

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az NB II Keleti-csoportjának képzeletbeli tavaszi tabelláját fej-fej mellett az Orosháza és az Eger vezeti hét meccs után öt győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel. A hevesiek tehát ragyogó formában vannak, legutóbbi négy bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték, legutóbb, a 22. fordulóban például a listavezető Szolnokot győzték le 1-0-ra.

Ha a játékoskeretük erősségét nézzük, nem meglepő a jó szereplésük, hiszen a remek légiósokon kívül tapasztalt, ismert hazai labdarúgók, valamint tehetséges, nagyravágyó fiatalok futballoznak manapság az Egri FC színeiben. A harmadik kategória képviselője a 21 éves védő, Preklet Csaba, aki Győr, Kecskemét és Olaszország érintésével érkezett az együtteshez. Az őszi idényt remek teljesítménnyel zárta, hiszen a tavalyi naptári év utolsó meccsén győztes gólt szerzett a Mezőkövesd ellen. Az idei nyitánya is jól sikerült, hiszen a tavaszi első körben az Orosházának is betalált, majd a Vác legyőzéséhez is góllal járult hozzá. Mindeközben részt vehetett az NB II-es kelet-nyugat gálán, és elutazhatott a másodosztályú válogatottal a törökországi edzőtáborba!

A fiatal játékos a Rangadó.hu érdeklődésére úgy kommentálta közelmúltbeli szerződéshosszabbításának hírét, hogy szeretne továbblépni, és úgy gondolja, az egri csapat jövőre már a feljutásért szállhat harcba!

– Nem lehet panaszunk, a közelmúltban minden összejött, végre a szerencse is mellénk állt, ami ősszel nem volt meg – vélekedett a Rangadó megkeresésére Preklet Csaba. – A REAC-nál null-egyről fordítottunk, a Balmazújváros ellen pedig az utolsó pillanatokban szereztük meg a három pontot. Végre összeszokott az egész csapat, mindenki érzi a másikat a pályán. Ennek, és a szerencsének is tulajdonítható a jó szereplésünk.

Miközben a csapat eredménylistája kiegyensúlyozott, a hátvéd önmagával némileg kritikus, de fontosnak tartja, hogy végre megkapja a szükséges bizalmat Simon Antal vezetőedzőtől.

– Jól megy a játék, de úgy érzem, egy kicsit hullámzó a teljesítményem – vélekedett Preklet Csaba. – Van egy jó meccsem, utána jön egy, ami nem olyan jó. Aztán két jó, egy nem jó, megint egy jó, és így tovább… Összességében azért jól megy mostanában, és a mester is megadja a bizalmat. Jó, hogy végre folyamatosan játszom! A Regginával jövő nyárig érvényes szerződésemet felbontottuk, mert nem tartottak be néhány dolgot. Egerben viszont hosszabbítottam, aláírtam még két és fél évet, mert hosszú távra tervezek. Szeretnék továbblépni a ranglétrán, és nagy esély van rá, hogy jövőre a feljutásért játszhatunk! Ha sikerül ezt a csapatot egy kis erősítéssel továbbvinni, néhány olyan játékossal megerősíteni, akik fel akarnak jutni, és góllövésben nagyon erősek, akkor összejöhet az élvonal!

A tabella élén a Szolnok és a Békéscsaba az első osztályba jutásért harcol. A jelenleg 38 ponttal negyedik Eger számára a negyvenpontos Cegléd megelőzése lehet az újabb cél, hiszen a bronzérem a siker tárgyiasult formáját jelentené.

– Elérhetőnek tartom a bronzérmet, az egész csapatot ezt motiválja, és a vezetők is meg fogják követelni tőlünk – szögezte le Preklet. – A mester már említette, hogy mindenféleképpen oda kell érnünk a harmadik helyre. Hétvégén az Újpest otthonában játszunk, nehéz mérkőzésre számítok, mert mostanság ők is jó formában vannak.

Olvasói sztorik