A jövő héten dönthetnek a Puskás Stadionról

Legkésőbb jövő héten születhet kormánydöntés a Puskás Ferenc Stadionról és környékéről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A területen Orbán Viktor miniszterelnök szerint egy kis olimpiai központ valósulhat meg.

– A kormány előtt lévő tervek szerint nem bontjuk le a Puskás Ferenc Stadiont, amely a jövőben atlétikai stadionként funkcionálna tovább, az új nemzeti futballstadion, amelyet hatvanötezer néző befogadására terveznek, a jelenlegi Puskás Stadion és a Papp László Sportaréna közötti területen épülne fel – mondta a kormányfő a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótorna keddi sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök hozzátette: a végső döntés ugyan még hátravan, de ismeri a kormány tagjait, ezért ha totózna, fix egyesre venné, hogy elfogadják a javaslatot – írja az MTI.

Orbán Viktor nemcsak a magyar atlétika érdekeivel indokolta, hogy nem bontják le a Puskás Stadiont, hanem azzal is, hogy drágább a bontás, mint az építés. Megjegyezte, épp ezért megerősítik majd a lelátó felső karéját, hogy az ismét használható legyen. Az új, kizárólag futballcélokra épülő stadionnal kapcsolatban azt mondta, a munka várhatóan hamar megkezdődhet, de az átadásra a választásokig nem fog sor kerülni. Később arra tett utalást, hogy négy év múlva már szívesen nézne ott rangos meccseket.

– A Magyar Labdarúgó Szövetséggel egyetértésben született döntés a nagyobb stadionról. Nem szeretnénk olyan hibát elkövetni, hogy nem voltunk elég előrelátóak, és esetleg a későbbiekben kicsinek bizonyulna egy negyvenötezres aréna – mondta a befogadóképesség kapcsán a miniszterelnök, utalva arra, hogy korábban egy kisebb befogadóképességű létesítményről volt szó.

A Puskás Stadion környékén elmondása szerint a jelenlegi tervek alapján nemcsak az új aréna kapna helyet, hanem további sportlétesítmények is, épülne egy vizes központ, lesz kerékpáros pálya és vívócsarnok is, azaz amolyan kis olimpiai központ létesülne.