Hírek

Kétgólos U21-győzelem Máltán

Magyarország hamar hátrányba került, de végül magabiztosan győzte le a házigazdákat.

Kapcsolódó cikkek

A magyar U21-válogatottunk az év első nemzetközi felkészülési mérkőzését játszotta szerda délután a máltaiak ellen. A csapatot egy 15 fős magyar szurkolói csoport köszöntötte a lelátóról – tudósít az MLSZ honlapja.

A maroknyi szurkolótábor buzdítása ellenére a találkozó nem úgy kezdődött, ahogyan azt a vendégek tervezték, a máltaiak a második percben egy óriási védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést. A 15. percben Gosztonyi András megsérült, nem tudta folytatni a játékot, az első diagnózis szerint kisebb combsérülést szenvedett. A máltaiak nem álltak be védekezni, jól járatták a középpályán a labdát, míg a magyar válogatottat láthatóan zavarta a rendkívül szeles időjárás, ebben a periódusban pontatlanul, sok hibával játszott.

A mieink a huszadik perc környékén kezdtek magukra találni, és a félidő második felére jókora mezőnyfölényre tettek szert. A nagyobb labdabirtoklás gólokban is megmutatkozott, a 28. percben Bódi Ádám indította Simon Ádámot a jobbszélen, ő kapásból középre adott, a kapu előtt érkező Futács Márkó pedig előbb mellel levette a labdát, majd 12 méterről, okosan a jobb alsó sarokba gurított. A 36. percben egy újabb látványos jobb oldali akció végén megszületett a második magyar gól is, Bódi centerezett az alapvonal közeléből, Kovács István a tizenhatoson belül átvette, majd Futácshoz passzolta a labdát, a csatár pedig hat méterről a léc alá vágta.

A második félidőben is a magyarok irányították a játékot, elsősorban Beliczky Gergő és Tischler Patrik elfutásai jelentettek veszélyt a máltai kapura. A hazaiak ekkor már visszaálltak a saját térfelükre, a csereként beállt Megyeri Balázsnak jóformán semmi dolga nem akadt 45 perc alatt. A 79. percben Tischler találta magát egy az egyben a hazai kapussal, aki azonban nagy bravúrral hárított. A meccs utolsó találata a 85. percben született: Tischler tört be a tizenhatoson belülre, önzetlenül Lázár Bencéhez továbbított, aki ügyesen visszarúgta a labdát a vetődő kapus helyére, beállítva az 1-3-as végeredményt.

– Sokkoló volt a korán kapott gól, de ahogy levetkőzték idegességüket a játékosok, javultunk, és dominálni kezdtük a játékot – értékelt a lefújás után Róth Antal. – Még a szünet előtt sikerült két gólt szereznünk, majd a fordítás után, a második félidőben is folyamatos kontroll alatt tartottuk a játékot, és a végén biztossá is tudtuk tenni az előnyt. Ismerve a máltai csapat közelmúltban elért eredményeit, például, hogy a svédek csak egy góllal nyertek ellenük az Európa-bajnoki selejtezőn, értékesnek tartom a mai győzelmünket.

U21 felkészülési mérkőzés
Málta – Magyarország 1-3 (1-2)
Magyarország: Gulácsi (Megyeri, a szünetben) – Litauszki, (Fodor F., 88.), Fiola, Kálnoki-Kis, Jánvári – Simon Á., Iszlai (Nagy P., a szünetben) – Bódi (Balázs B., 63.), Kovács I. (Lázár, 76.), Gosztonyi (Beliczky, 15.) – Futács (Tischler, a szünetben). Szövetségi edző: Róth Antal
Gólszerzők: Camilleri (2.), illetve Futács (28., 36.), Lázár (85.)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik