Hírek

Érdektelenség miatt elmarad a torna!

Hiába tiltakozik az FTC és a Vasas, a szervezők döntöttek: értelmetlen megrendezni a második amerikai tornát.

Kapcsolódó cikkek

A sikertelen detroiti felkészülési torna után a szervezők úgy határoztak, hogy nem rendezik meg a Ferencváros, a Vasas, a mexikói UNAM Pumas és az argentin River Plate részvételével a dallasi négyes tornát. A csapatok tiltakoznak a döntés ellen.

Eredetileg magyar idő szerint ma hajnalban kezdődött volna az újabb felkészülési torna. Az esti hírek még arról szóltak, hogy csúszik a rajt, később azonban kiderült, hogy a szervezők törölték az egész programot. Amikor érdektelenségre hivatkoznak, nem állnak messze az igazságtól, hiszen a Detroitban rendezett meccsekre is csak néhány ezren voltak kíváncsiak, a Ferencváros–Vasas (2-1) bronzmérkőzésre például csupán 1300 néző látogatott ki.

Persze, ez is csak szervezés és propaganda kérdése… Mert ne mondja senki, hogy Detroitban és Dallasban nincs annyi magyar, argentin és mexikói, hogy ne lehetett volna meccsenként legalább nyolc-tízezres közönséget összehozni.

A négy klub közös közleményben tiltakozott a történtek ellen. A csapatok önhibáján kívül elmaradó torna csorbítja a klubok jó hírnevét, ezen felül szakmailag nehéz helyzetbe hozza az érintett együtteseket. A négy klub megteszi a szükséges lépéseket a FIFA fegyelmi bizottsága felé.

Olvasói sztorik