Hírek

Legyőzte a Vasast a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-re legyőzte a Vasast a detroiti nemzetközi felkészülési torna bronzmérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Az FTC számára jól indult a találkozó, hiszen már a harmadik percben megszerezte a vezetést. A finn Juha Hakola beadását Somalia csúsztatta tovább, és az érkező Pölöskey Péter közelről lőtt az angyalföldiek kapujába (1-0). Az első negyedórában a Ferencváros támadott többet, de a 17. percben egyenlített a Vasas. Kulcsár Dávid indította Katona Mátét a balszélen, aki jól adta középre a labdát, és Hercegfalvi Zoltán estében pöckölte a labdát Gyenes Dávid kapujába (1-1).

Az egyenlítés után megjött a kedve a Vasasnak, és a 19. percben Katona ismét jól adott be balról, a középen érkező Beliczky Gergő (aki az amerikai túra után aláírhat az FTC-hez) a felsőlécre emelte a labdát. A szünet előtt a Vasas veszélyeztetett még néhányszor, ám a második félidő, az elsőhöz hasonlóan, a Ferencváros számára indult jobban. Az 55. percben Lisztes Krisztián vezette a labdát a Vasas védőire, akik nem támadták meg, és a rutinos középpályás 25 méterről hatalmas gólt lőtt a kapu bal felső sarkába (2-1).

Néhány perccel később Lubos Ilizinek kellett mentenie Oláh Lóránt elől, majd a 68. percben Bárányos Zsolt kapott jó indítást, és megpróbálta átemelni a labdát Gyenes Dávid fölött, de a kapus bele tudott érni. A 76. percben Varga Gábor találta el a kapufát. A hajrában többet támadott a Vasas, de Kiss Tamás a 92. percben piros lapot kapott, miután rácsúszott Juniorra. A találkozó Pölöskey nagy helyzetével zárult, amelynél Ilizi bravúrral védett, így a Ferencváros egygólos győzelemmel szerezte meg a detroiti torna harmadik helyét.

Olvasói sztorik