Hírek

Húszas pulzussal nem tud meccset nézni

A szegedi teremlabdarúgók edzője maximálisan elégedett együttese remek szereplésével.

Kapcsolódó cikkek

Tökéletesen kezdődött a 2012-es év az UTC Junior Sport teremlabdarúgó-csapata számára. Az NB I-ben újonc csongrádiak hazai pályán nagyon megverték a Colorspectrum Aramis együttesét (7-2), majd a Ferencváros búcsúztatásával (4-0) bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe! A szegediek edzője, Brinszky Adrián néhány hete összetűzésbe keveredett a játékvezetőkkel, de nem olyan könnyű őt félreállítani: eltiltása ellenére is megtalálta a módját, hogy ott lehessen játékosai mellett. A Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy tanult a korábbi esetből, de azt senki ne várja tőle, hogy húszas pulzussal nézze a meccseket!

– Ezt hívják kifogástalan évkezdetnek…
– Csak reménykedni tudtunk ilyen rajtban! A hétfői bajnoki győzelemmel nem is kalkuláltunk. Nagyszerű játékkal nagy sikert elértünk el. A Magyar Kupa négyes döntőjébe szerettünk volna bejutni, hiszen kétgólos előnyt szereztünk idegenben. Most már várjuk az ellenfeleinket – mondta a Rangadó érdeklődésére Brinszky Adrián.

– Minek köszönhető a remek forma? Hogy telt a szünet időszaka?
– Nagy szünet nem volt, csak párhetes leállás, de közben kispályás öt plusz egyes tornákon részt vettek a játékosok, tehát formában tartották magukat. Az újrakezdésnek két edzéssel vágtunk neki. A srácok pozitívan jöttek vissza, nem volt sérülés, nem volt hiányzó, teljes volt a keretünk, sőt plusz két ember is csatlakozott hozzánk. Mindketten NB-s nagypályás játékosok, akik képesek hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

– Az Aramis elleni találkozón edzőként éppen az eltiltását töltötte…
– De meg tudtuk oldani! Bár már nem játszom, megvan az engedélyem játékosként is, így be voltam nevezve a meccsre. Igaz, így egy helyet elveszek, de a tizenegy embernek meg kell oldani a feladatot. Még két meccsünk így megy le.

– Az eltiltás még a Győr elleni meccs hozadéka. Az Aramis ellen nem volt gond a játékvezetéssel?
– Nem, de most úgy is alakult a meccs, hogy a bíróknak nem volt szerepük. Az ETO elleni mérkőzésen sem volt nagy gondom. Alapvetően azt szerettem volna, ha képesek vagyunk egy jó meccset játszani, és nem vagyunk alárendelve a bajnokcsapatnak. A végén lett volna egy óriási esélyünk, egy soha vissza nem térő alkalom, amit a játékvezetők megakadályoztak, ezt sérelmeztem. De tanultam én is az esetből, a jövőben próbálok higgadtabb maradni, bár húszas pulzussal nehéz meccset nézni…

– Maradéktalanul elégedett csapata eddigi teljesítményével?
– Maximálisan, hiszen erőn felül teljesítettünk! A hátterünket kell még egy kicsit stabilizálni, és akkor a bajnokságban biztosan ott leszünk a legjobb nyolc között, a felsőházi rájátszásban, a kupában a négy között pedig bármi megtörténhet…

Olvasói sztorik