Kiemelt hírek

Nem tudnak kibontakozni a Szeged ellen

A szegedi teremlabdarúgók rendkívül motiváltak, és jelentős potenciál van bennük.

Kapcsolódó cikkek

Amint arról már beszámoltunk, a teremlabdarúgó NB I harmadik fordulójában az újonc UTC Junior Sport hazai pályán 8-4-re legyőzte a legutóbbi bajnokság egyik döntősét, a korábbi aranyérmes Mezei-Vill FC Berettyóújfalu együttesét! A szegedieknek ez már a második sikerük volt ebben az idényben, hiszen bár az első körben 10-4-re kikaptak a Colorspectrum Aramis otthonában, a második fordulóban 5-2-re megverték a Rubeola FC Csömört, így jelenleg a 12 csapatos tabella negyedik helyén állnak.

A csongrádiak edzője, a 37 éves Brinszky Adrián a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, egyrészt rendkívül bő az együttes kerete, másrészt az általuk alkalmazott letámadás sok riválisnak egyáltalán nem fekszik, ezért is lehetnek sikeresek.

– Minek tulajdonítja a remek szezonkezdést?
– Egy Szeged-nagyságú városban nagyobb a merítési lehetőség, ambiciózus fiatalokat tudtunk megnyerni a sportágnak – nyilatkozta a Rangadó megkeresésére Brinszky Adrián, az UTC Junior Sport edzője. – Ők alkalmasak erre az intenzív, dinamikus játékra. Sok szerkezeti elemet még nem tudtunk gyakorolni, de rendkívül motiváltak, és jelentős potenciál van bennük. A csapat egészpályás letámadása minden ellenfél játékát, illetve annak kialakulását meg tudja akadályozni. Az első fordulóban még önbizalomhiánnyal, kishitűséggel küzdöttek a játékosok, de a folytatásban elhitték, hogy sikeresek lehetnek, helyreállt az önbizalmuk. Most már arra kell figyelni, nehogy elszálljanak, a helyén kezeljék a jó eredményeket, aztán megnézzük, mit tudunk ebben az osztályban elérni.

– Mennyire kellett megerősíteni, átalakítani a keretet a feljutást követően?
– Már az NB II-es keretünk is nagyon bő volt, ami harminc-harmincöt főt jelent, nem is tudtunk mindenkit aktiválni. A nagyságrend nem változott, a mi játékosunk Koncz Zsolt, aki nagypályás elfoglaltságai miatt ebben a szezonban még nem tudott pályára lépni nálunk, hiszen a másodosztályú Cegléd labdarúgója. Tóth Attila is az erősségünk lehet, ő sérülésekkel bajlódott a tavalyi idényben is, ezért csak epizódszerep jutott neki, de ha be tud épülni, nagyon hasznos tagja lesz a csapatnak.

– Szegeden igazi sportváros, számos élvonalbeli csapattal. Nem nehéz így a finanszírozás, a pénzügyi háttér megteremtése?
– Ezt nagyon jól látja, ezzel megküzdünk mi is. Jelenleg is a sportbizottság előtt van a kérelmünk, de még nem bírálták el. Az önkormányzati cégeket célirányosan rendelik hozzá csapatokhoz. Várunk a vállalkozó szerepvállalásokra, mert a tavalyi NB II-es szezonunkat gyakorlatilag egyetlen úriember finanszírozta, és ő egyedül már nem fogja bírni. Nagyszerűen indultunk, a közönségük is gyarapodik, bízom benne, hogy több támogató is fantáziát lát bennünk és mellénk áll. Akkor tovább sikereket érhetünk el!

A teremlabdarúgó NB I állás 3 forduló után
1. Rába ETO 9 pont (19-3)
2. Vasas 1988 Déli Futsal 9 pont (13-2)
3. Colorspectrum Aramis 6 pont (22-14)
4. UTC Junior Sport 6 pont (17-16)
5. Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 6 pont (12-14)
6. MAFC BME Docler Akadémia 6 pont (8-11)
7. DEAC Armada Futsal Club 4 pont (11-10)
8. Admirál-Haladás VSE 3 pont (12-17)
9. Üllő FC Cső-Montage 1 pont (10-13)
10. Nagykáta SE Futsal Káta-GSM 1 pont (7-13)
11. Rubeola FC Csömör 1 pont (8-20)
12. Gödöllői Bikák 0 pont (9-15)
Olvasói sztorik