Hírek

Felelőtlen és motiválatlan Aramis

Újabb óriási bravúrt hajtott végre az UTC-Junior Sport együttese, hiszen a hazai pályán 7-2-re megverte az Aramist.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 12. forduló
UTC-Junior Sport – Colorspectrum Aramis 7-2 (4-1)
Szeged, 500 néző. Játékvezetők: Kovács G., Rózsa, Makk
UTC: Tombácz – Hegyesi, Tóth A., Trucz, Hernády. Csere: Béry, Pataki, Juhász I., Bullás, Dürgő, Puskás, Brinszky. Vezetőedző: Szitkó Róbert. Megbízott edző: Brinszky Adrián
Aramis: Sikur – Nagy G., Hasenauer, Tóth Sz., Kiss T. Csere: Dávid, Németh P., Sivák, Öreglaki, Birinyi, Silva Matos, Tyukász (kapus). Vezetőedző: Frank Tamás
Gólszerzők: Hegyesi (9.), Tóth A. (13., 28., 29.), Juhász (16., 30.), Trucz (18.), illetve Sivák P. (16., 39.)

A házigazda csongrádiaknál ott volt Puskás Csaba, a Szeged 2011 nagypályás NB II-es alakulatától Makóra visszaigazoló labdarúgó. Mindkét gárda türelmesen, taktikusan játszva kereste a fogást a másikon. Az első félidő derekára fokozatosan az UTC kezébe került az irányítás, jóllehet a válogatott szövetségi kapitánya, Frank Tamás csapatához hasonlóan az edzőként eltiltását töltő Brinszky Adrián tanítványai sem lelték a rést – áll a szegedma.hu tudósításában.

A kilencedik percben a csapatkapitány, Hegyesi Zsolt egyéni akciója végén megszerezte a vezetést a Szeged! Feltűnő volt, hogy míg a hazaiak lassan megtalálták a ritmust, addig a vendégek sokkal lassabban pörögtek fel, s ébredésükre a 13. percig kellett várni, amikor is Tombácz Róbert kirúgása az ellenfél kapuja előtt helyezkedő Tóth Attila fejét találta meg, s a csapat legrutinosabb játékosa, Sikur Lajos kapujába csúsztatott (2-0). Ekkorra már hazai részről, részben vitatható faultok révén összegyűlt az öt hiba, s félő volt, hogy a hátralévő percekben tízméteres büntetőkhöz fog jutni az Aramis.

A 16. percben ez meg is történt, és a válogatott Sivák Péter kíméletlenül be is varrta a büntetőt. Pillanatok múltán újabbat lőhetett, ez azonban kimaradt, míg válaszul kontrából Juhász Imre növelte az UTC előnyét. Érezte Frank Tamás, hogy sürgősen kell a gól, ha máshogy nem, hát hibára kényszerítve a hazaiakat, így lehozta a kapusát, létszámfölényes támadást kialakítva. Trucz Zsoltnak azonban egyetlen eladott labda is elég volt, hogy azonnal büntessen: jó 30 méterről emelt a tátongó kapuba (4-1). Kapaszkodhatott volna még a vendégcsapat, tíz másodperccel szünet előtt újabb büntetőt lőhetett Sivák, de Tombácz ismét magabiztosan hárított, így maradt a háromgólos különbség.

A második játékrész elején rákapcsolt az Aramis, próbálta faragni a hátrányt, ám Tombácz többször is bravúrral állta útját a kísérleteknek. A budaörsiek kétségbeesett védekezése miatt már a 26. percben négy faultnál jártak, s talán az ötödiket is befújták volna a játékvezetők Hegyesi szabálytalanul megszakított nagy szólója végén, ha a szemfüles Tóth Attila nincs ott, és sarokkal be nem kotorja a labdát (5-1). Másodpercek múltán Tóth lába váratlanul sült el, meg is lepte vele Sikurt (6-1). Elképesztő lendülettel csapott le minden labdára az UTC, s egyszerűen minden bejött a hazaiaknak, hiszen rá egy percre Dürgő Péter tálalt Juhász elé, aki teljessé tette a háromperces kivégzést (7-1).

Ez már megtörte a vendégeket, akik már nem tudtak felállni, s ez játékukon is látszott. Néhány veszélyes kontrára még futotta erejükből, becsülettel próbálkoztak egyéni akciókkal, ám egy közbelépő láb, egy Tombácz-bravúr vagy egy kapufa mindig a labda útjába állt. Sivák rutinjához méltón még az utolsóelőtti percben is nagy szólót vitt végig, s betalált az ismét remek formában védő Tombácznak, ezzel feltéve a szépségtapaszt az újabb UTC-bravúrra (7-2).

Kétségtelenül az egész hazai csapatot dicséret illeti, hiszen nem csak az első, hanem a második sor is remekül, nagyon összeszedetten játszott, s Puskás Csaba bemutatkozása is kiválóra sikeredett, látványos cselei révén többször is gólhelyzetbe került, s társait is jól szolgálta ki. Talán kicsit motiválhatta az újszegedi legényeket a szövetségi kapitány jelenléte is (pláne az ellenfél kispadján), aki a mérkőzés után elmondta a válogatott februári összetartására meghív pár szegedi játékost is, felmérendő a képességeiket.

Brinszky Adrián, a Szeged edzője: – Működőképesnek bizonyult a szokásos játékstílusunk. Ennek nagy a rizikója, de ma működött, mindkét sor remekül teljesített, megvoltak a kiváló egyéni teljesítmények a mezőnyben és a kapuban is, ezek kellettek ehhez a sikerhez, és több tűz volt a játékunkban. Egy kiváló ellenfél ellen óriási bravúrt hajtottunk végre.

Frank Tamás, az Aramis edzője: – Álmosan kezdtünk, de úgy éreztem, az első félidőben lehetett volna keresnivalónk, ha a büntetőket belőjük. Felelőtlenül és motiválatlanul játszott a csapatom, igyekszünk kijavítani a hibákat.

További eredmények
Rába ETO – Rubeola FC Csömör 3-2 (2-2)
Gólszerzők: Lódi (16., 27.), Dróth (büntetőből, 17.), illetve Tősér (7.), Vadászi (15.)
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Gödöllői Bikák 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Nagy T. (12.), Rábl (26.), illetve Nagy R. (15.), Schrancz (31.), Baranyai (40.)
Admiral-Haladás VSE – Vasas 1988 Déli Futsal 7-2 (3-0)
Gólszerzők: Jáger (7., 40.), Czeglédi (14.), Németh P. (20., 30.), Halmos (23.), Egle (40.), illetve Veres (29.), ifj. Füzy Zs. (29.)
DEAC Armada Futsal Club – Üllő FC Cső-Montage 7-4 (5-0)
Gólszerzők: Berecz (11., 11., 19.), Siska (13.), Nagy Zs. (18)., Domokos (28.), Ghete (38.), illetve Szalay (22.), Magyar (24.), Krizbai (24.), Simon Zs. (27.)
MAFC-BME-Docler Akadémia – Nagykáta SE Futsal Káta-GSM 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Gál (24.), Kertész Gergő (26.), Sipos (40.), illetve Szabó Z. (öngól, 3.)
Az állás
1. MVFC Berettyóújfalu 25 pont (64-34)
2. Rába ETO 25 pont (57-28, 11 mérkőzés)
3. Colorspectrum Aramis 25 pont (65-45)
4. DEAC Armada 22 pont
5. Gödöllői Bikák 21 pont (11 mérkőzés)
6. Admirál-Haladás VSE 20 pont
7. Vasas 1988 Déli Futsal 18 pont
8. UTC Junior Sport 16 pont
9. MAFC-BME-Docler Akadémia 11 pont
10. Üllő FC Cső-Montage 10 pont
11. Rubeola FC Csömör 8 pont
12. Nagykáta SE 4 pont
Olvasói sztorik