Hírek

„Maradtunk úgy, ahogy voltunk!”

Az Aramis tartja a lépést két legnagyobb riválisával, Frank Tamás mégis tart a szegedi meccstől.

Kapcsolódó cikkek

A Colorspectrum Aramis a vesztett pontok tekintetében hajszálra azonos mutatókkal rendelkezik a teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszában, mint két legfőbb ellenfele, a győri Rába ETO, és a berettyóújfalui Mezei-Vill FC. A budaörsiek két vereség és egy döntetlen mellett nyolcszor nyertek, így a második helyről várják a hétfői folytatást. Az együttes játékos-edzője, Frank Tamás egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya is, így néha klubcsapatától távol tölt egy-egy időszakot, ám ekkor sem esik kétségbe, hiszen remek segítői vannak, akikben vakon megbízik! A tréner a Rangadó.hu megkeresésére mesélt a helyettesítési mechanizmusról, és azt is elárulta, egy kicsit bizony tart a hétfői, szegedi mérkőzéstől!

– Együttese eddigi szereplésére igazán nem lehet panasza!
– Sőt, a jelenlegi helyezésünk erőn felüli. A két nagy riválisunk keretéhez képest mindenképpen, főleg a Győréhez – vélekedett a Rangadó érdeklődésére Frank Tamás. – A Berettyónál is volt gyengülés a nyáron, és ez eleinte érezhető is volt az együttes teljesítményén. Érdekes volt ez a félév, hiszen körbevertük egymást. A Győrt megvertük, ami abszolút bravúrnak számít, a Berettyótól kikaptunk egy nyerhető meccsen. Aztán az MVFC legyőzte a Rába ETO-t egy olyan meccsen, ahol nem volt akkora különbség a két csapat között, amekkorát a végeredmény mutat. Tavasszal ki fog derülni minden, hiszen mindkét riválisunk erősített, de ezzel mi nem tartjuk a lépést, maradtunk úgy, ahogy voltunk.

– Valamiféle koncepció, vagy anyagi okok miatt nem tartják a lépést?
– Is-is. Elsősorban nyilván anyagi okok miatt, hiszen ha nekünk is olyan lenne a feltételrendszerünk, mint ott, akkor biztosan több olyan játékosunk volna, aki a magyar szintet megelőzi. De nálunk koncepciós is, hogy a keretünknek nagyjából a fele fiatalokból álljon. Folyamatosan termeljük ki a tehetséges fiatalokat, akik beépülnek, vagy másfelé mennek. Ha megnézem a három csapatot, a Győrt, a Berettyóújfalut és az Aramist, fiatalok tekintetében mi állunk a legjobban. Rábl János és Szeghy Szabolcs is itt pallérozódtak, és az U21-válogatott keretében jelenleg három játékosunk szerepel. Nálunk most is van három olyan budaörsi fiatal, aki akár már idén tavasszal bemutatkozhat a felnőtt élvonalban, ebből is látszik, hogy mi óriási jelentőséget tulajdonítunk ennek.

– Mi történik, amikor a válogatott kötelezettségek miatt távol van a klubcsapatától?
– Tóth Szabolcs fontos személy ebben a kérdésben. Ha ő ott van velem a válogatottnál, akkor Mersich Péter és Soós Ferenc vezetik az edzéseket. Péter is TF-et végzett edző, együtt dolgozunk, mióta én itt vagyok az Aramisnál, tehát 2003 óta. Maximálisan megoldja az edzésvezetést, az általam elkészített és itt hagyott edzésterv alapján. Ha Tóth Szabolcs itthon van, akkor vele beszélem meg, mit hogyan kell csinálni. Nem szokta visszavetni a csapatot, ha nem vagyok velük, mondjuk egy hétig. A gyöngyösi torna időszakában egy hét szabadságot kapott a társaság, de amikor visszatértem, folytatódtak az edzések. Persze a válogatott játékosok kaptak könnyítést. Az ünnepnapokon nem volt edzés, de 23-án este még igen, és a két ünnep között is. Egy tornára elmehettek a játékosok, egyszer egy szezonban engedélyezni szoktunk nekik, harmincadikán még meccsük volt, utána megint jött két nap pihenő, de másodikán ismét edzettünk.

– Hétfőn folytatódik a bajnokság az alapszakasz 12. fordulójával. Az Aramis a Szeged otthonába látogat. Nem ígérkezik könnyű feladatnak!
– A Szeged verte meg a szezon elején a Berettyót, tehát egyáltalán nem számítok könnyű meccsre, sőt tartok is tőle. Mi egy picit erőn felül teljesítettünk eddig azzal, hogy a vesztett pontok alapján holtversenyben az első helyen vagyunk. A csapat egyik fele, az idősebb, tapasztaltabb, jó játékosok hajlamosak elkényelmesedni, ezért most próbálom felpörgetni őket. A Szeged egy gyors csapat, jó csapat, és bár újonc, de fél szezont már eltöltött az NB I-ben! Voltak jó eredményeik is a csongrádiaknak, és az sem mindegy, hogy milyen borításon játszunk! Szegeden parketta van, ami gyorsabb! Idegenbe megyünk, utazunk, egyszóval nehéz meccsre számítok, mindenképpen jó eredménynek tartanám a győzelmet!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik