Foci vb 2014

„Brazíliában még különlegesebb”

Az argentin Pablo Zabaleta szerint még erősebbé váltak attól, hogy egy egész nép áll velük szemben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az argentin Pablo Zabaleta szerint még különlegesebbé teszi a világbajnoki döntőt, hogy a szomszédos Brazíliában játszhatják. Az elődöntőből tizenegyesekkel jutottak tovább Hollandia ellen, ennek köszönhetően 24 év után ismét ott lehetnek a fináléban.

Argentin és brazil nem a legjobb barát. Zabaleta és csapattársai szerint még jobban inspirálta őket az, hogy a szomszédos ország szurkolótábora végig ellenük volt a világbajnokságon.

– Különleges érzés számunkra ebben az országban döntőt játszani – kezdte a Manchester City 29 éves védője, Pablo Zabaleta. – Különösen azért érdekes, mert a brazil szurkolók a torna alatt végig ellenünk szurkoltak. Ha egy egész nép áll velünk szemben, még erősebbek tudunk lenni. Nagyon büszkék vagyunk az eddigi teljesítményünkre.

Zabaleta elmondta, már a torna elején megértette, hogy ez a világbajnokság mennyit jelent a honfitársainak és egész Argentínának. Hiszen 24 év hosszú idő, különösen, ha minden tornán esélyesnek vannak kikiáltva.

– El lehet képzelni, mi folyik most Argentínában. Az emberek értékesítik az autóikat, csak azért, hogy vasárnap itt lehessenek, akár jegy nélkül is. Ez ám az elszántság, de ez nem olyan meglepő nálunk. Mi nagyon szeretjük a focit, és tudjuk, milyen különleges dolog lenne, ha itt Brazíliában lehetnénk világbajnokok. Nagyon büszkék vagyunk arra, amit elértünk, és tudom, hogy akik nem lehetnek velünk, hanem otthon szurkolnak, ők is büszkék ránk.

Argentína döntőbeli ellenfele, Németország nem akármilyen teljesítménnyel rukkolt elő néhány nappal ezelőtt. A házigazdákat győzte le tekintélyt parancsoló különbséggel, 7-1-re.

– Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nagyon erős csapata van Németországnak, de mi nem félünk tőlük. Argentínában van egy mondás: mi nem játsszuk a döntőt, mi megnyerjük. Tény és való, hogy elég furcsa eredmény született. Ez van, ha egy ilyen erős csapatnak, mint a német, kijön a lépés. Szerintem a döntőben nagyon szoros mérkőzést fogunk velük játszani. Két nagyon jó csapat lép pályára vasárnap. A brazilokat ettől függetlenül nagyon sajnálom. Nem lehet egyszerű feldolgozni, hogy a saját hazájukban nem játszhatnak döntőt és nincs esélyük megnyerni a tornát. Ráadásul ott van az a bizonyos hét-egyes eredmény az elődöntőben…

Olvasói sztorik