Foci vb 2014

Neymar: Majdnem kerekesszék lett a vége

A brazilok sztárja szerint ha Zuniga két centivel lejjebb találja el, akkor vége lehetett volna a pályafutásának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kolumbiai Juan Zuniga a házigazda brazilok elleni negyeddöntő hajrájában beletérdelt Neymar gerincébe. A Barcelona támadójának arcán lehetett látni, hogy nagy a baj. Kolumbia 2-1-re elvesztette a meccset, de Neymar veszíthetett volna sokkal többet is…

A 22 éves brazil csatár nem tudja felfogni, amit ellenfele tett. Nem érti, mit akart ezzel elérni. Hozzátette azt is, hogy nagyon hálás a sorsnak, hiszen könnyen tolószékben végezhette volna, valamint búcsút mondhatott volna a karrierjének is.

– Nagyon nagy szerencsém volt, hogy nem történt komolyabb baj. Még két centiméter, és egész életemben tolókocsiban ülhettem volna. Belegondolni is borzasztó, hogy tönkremehetett volna az egész karrierem – mondta egy csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol a könnyeivel is küszködött.

– Ez egy nagyon fontos pontja volt a karrieremnek. Nagy szerencsém volt és ezt nem győzöm hangsúlyozni. Ha valaki szerelni, vagy megállítani akar valakit, akkor rúgja bokán, húzza a mezét, de ez nem volt egy normális szerelési kísérlet. A labda egy teljesen másik helyzetbe volt, mint ahogy Zuniga mozgott.

A vétkes még aznap felhívta Neymart, hogy bocsánatot kérjen. A brazil sztár nem hajlandó haragot tartani a kolumbiaival. Ennek ellenére – ahogy korábban megírtuk – a Napoli védője nem lesz szívesen látott vendég Brazíliában. A kolumbiai kormány rendőröket kért a labdarúgó és családja mellé, annyi fenyegetést kaptak az utóbbi napokban. A hírek szerint egy ideig Nápolyban is csak testőrökkel közlekedhet.

Neymar, és a csapatkapitány Thiago Silva hiánya megzavarhatta a brazilokat, mert hatalmas pofonba szaladtak bele Németország ellen az elődöntőben (1-7). A Barcelona csatára szerint klubtársának, Lionel Messinek, és Argentínának kell megnyernie a világbajnokságot.

– Messi szinte mindent megnyert már a karrierje során és megérdemli, hogy világbajnok legyen. Természetes, hogy szurkolni fogok neki, mert a klubtársam és a barátom.

Olvasói sztorik