Foci vb 2014

A kolumbiai kormány félti Zuniga életét

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kolumbiai kormány arra kéri az olasz hatóságokat, hogy garantálják Juan Zuniga és családja biztonságát. A dél-amerikai ország külügyminisztériuma a közösségi oldalakon terjengő fenyegetések miatt fordult az olaszokhoz. A Twitteren még az SSC Napoliban játszó védő lakcímét is nyilvánosságra hozták.

A külügy emlékeztetett arra, hogy Zuniga bocsánatot kért tettéért. A brazil szurkolóknak meg kell érteniük, hogy az ilyen ütközés a futball része, nyugalommal és toleránsan kell kezelniük az esetet – fogalmaztak a közleményben.

Zuniga a 2-1-es brazil sikerrel zárult negyeddöntő hajrájában beletérdelt Neymar gerincébe, ám a mérkőzést vezető spanyol Carlos Velasco szabadrúgást és lapot sem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot. A FIFA hétfőn közölte, hogy nem indít fegyelmi eljárást a védő ellen.

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Neymar harmadik ágyékcsigolyája tört el. Bár a sérülés nem volt annyira súlyos, hogy műteni kelljen a támadót, néhány hétig biztosan nem futballozhat. A 22 éves csatár így a Németország elleni keddi elődöntőben és a hétvégi helyosztón sem léphet pályára.

Olvasói sztorik