Foci vb 2014

Keserű győzelem vár a brazilokra?

Luis Felipe Scolari szövetségi kapitány tudja, a harmadik hely megszerzése nem enyhítené a szurkolók fájdalmát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megalázó, 7-1-es vereséget szenvedett Brazília a német válogatottól a világbajnokság elődöntőjében. A házigazdák történelmi pofonba futottak bele, így egyáltalán nem meglepő, hogy óriási felháborodást váltott ki az eredmény. A vereség után a szurkolók a szövetségi kapitány, Luis Felipe Scolari fejét követelték, ám a szakvezető mellett a többi közt a szövetség soros elnöke, Marco Polo del Nero is kiállt mellett, és jelezte, továbbra is bízik benne.

Scolari a szombati, hollandok elleni bronzmérkőzés előtt elmondta, most csak arra koncentrálnak, hogy megszerezzék a harmadik helyet, bár tudja, ez sem enyhíti a szurkolók elkeseredettségét.

– Most csak arra kell koncentrálnunk, hogy megszerezzük a harmadik helyet – mondta Luis Felipe Scolari. – Tudjuk, hogy még a győzelem sem enyhíti a szurkolóink csalódottságát, de kell, hogy legyenek céljaink. Nem sikerült bejutnunk a döntőbe, így most egy kisebb álomért kell harcba szállnunk.

A vereségre utalva elmondta, meg sem fordult a fejében, hogy ilyen mértékű verést mérhetnek rájuk a németek. Azonban pozitívumot így is látott az eddigi szereplésükben.

– Nem számítottunk ilyen katasztrofális vereségre, eszünkbe sem jutott, hogy ennyi gólt kaphatunk. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a mostani volt az első alkalom kétezer-kettő óta, hogy a csapat eljutott az elődöntőig. Nagyon csúnya vereséget szenvedtünk, hat percnyi totális rövidzárlat lett úrrá a csapaton. Ha tudnám, miként történhetett ez, elmondanám, de fogalmam sincs.

A kapitány végül beszélt a 2018-as, oroszországi tornáról; megjegyezte, a mostani keret jó része ott lehet a következő világbajnokságon is, és sokkal érettebb fejjel akár a mostaninál is előrébb végezhet.

– Az élet megy tovább – folytatta a kapitány. – Ez a vébé nem csak a vereségünkről szól. A játékosaink mindent meg fognak tenni Brazíliáért a bronzmeccsen is. A keret legalább hetven százaléka ráadásul a kétezer-tizennyolcas vébén is ott lehet, ahol biztosan más felfogásban fog pályára lépni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik