Foci vb 2014

Scolari egyelőre a bronzmeccsel foglalkozik

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Luiz Felipe Scolari, a brazil válogatott szövetségi kapitánya szerint az életnek mennie kell tovább azután is, hogy csapata kedden megsemmisítő, 7-1-es vereséget szenvedett a németektől a világbajnokság elődöntőjében.

– Tisztában vagyok vele, mi történt kedden, tudom, milyen érzés szégyenkezni. Ez olyan, amitől soha nem szabadulok majd, de az életnek mennie kell tovább. A játékosok megbirkóznak majd a történtekkel, ők továbbra is győztesek – jelentette ki szerdán a hazai válogatott edzőközpontjában újságírók előtt.

Scolari szerint a lehető legrosszabb történt meg, de az élet jó, senki sem fog meghalni emiatt.

– Közösen aratjuk a győzelmet, együtt szenvedünk vereséget, vannak szép, de rossz pillanatok is – folytatta Scolari, akit a teljes szakmai stáb elkísért, még a technikai igazgató, Carlos Alberto Parreira is.

A válogatottal 2002-ben vébé-győztes kapitány közölte, még nem beszélt a szövetség vezetőivel a jövőjéről, majd csak a bronzmérkőzés után egyeztet velük.

– Hagyjanak bennünket játszani, a tornát befejezni, majd azután meglátjuk, mi fog történni. Van még egy mérkőzésünk szombaton, most azzal törődünk, miután a világbajnoki címről szőtt álmodozásunknak vége szakadt – fogalmazott. Hozzátette: tisztában vannak vele, hogy a szombat nem sok mindenen változtat azután, ami kedden történt.

Parreira, aki az 1994-ben világbajnok csapatot irányította, a keddi mérkőzést szökőárhoz hasonlította, utalva arra, hogy a hazai együttes 18 perc alatt öt gólt kapott.

– Ez a mérkőzés atipikus volt, cunami söpört végig – mondta.

Olvasói sztorik