Foci vb 2014

Miért fütyülte ki Fredet a brazil közönség?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Valószínűleg Luiz Felipe Scolari válogatási elveinek szólt a brazil közönség részéről Fred kifütyülése a németek ellen 7-1-re elveszített elődöntőben.

A keddi mérkőzésen a harmincéves támadó labdaérintéseit eleinte csak morgás, később hangos füttyszó és szitkozódás kísérte a nézőtérről. A közönség tüntetése annyira elfajult, hogy a szövetségi kapitány a 69. percben le is cserélte Fredet.

– A drukkerek nagyon igazságtalanok voltak velem. Mindig mindent megtettem a válogatottért. Ugyanakkor megértem, hogy a szurkolók csalódottak – nyilatkozta az érintett a meccs után.

Fredet valószínűleg azért pécézte ki magának a közönség, mert a horvátok elleni műesésén és a Kamerun elleni gólján kívül semmi említésre érdemeset nem nyújtott a tornán. Különösen Neymar kiesése után vártak tőle sokat a brazil drukkerek, de hiába. Márpedig Fred olyan nemzeti hősöket szorított ki a válogatottból mint Ronaldinho vagy Kaká – és ez az, amit nem bocsátanak meg neki és a kapitánynak a csalódott szurkolók – írja a német Bild.

Olvasói sztorik