Foci vb 2014

Az ötödik gólig nézték a tévét a brazilok

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A brazilok közül nagyon sokan kikapcsolták a tévét a német válogatott ötödik gólja után a keddi elődöntő során. Ez egyértelműen kiderül az áramfogyasztás adataiból.

Az országos villamosenergia-szolgáltató (ONS) adatai szerint helyi idő szerint 17 óra körül egy normál kedd délutánhoz képest jelentősen csökkent a fogyasztás, 17 ezer megawattra. Ez nem csoda, hiszen az egész ország a képernyők előtt ült, és más tevékenységet – amely áramot igényelt volna – nem végzett.

Miután a meccs 29. percében a német Sami Khedira belőtte az ötödik gólt, hirtelen megnövekedett az áramfogyasztás 2300 megawattal. Ez azért történhetett, mert sok ember felállt a tévé elől, és például kinyitotta a hűtőszekrényt, vagy felkapcsolt néhány lámpát. Az áramfogyasztási adatok szerint a második félidő elején még sok néző reménykedett, hogy változás történik a meccsen, mert az áramfelhasználás ismét csökkent ezer megawattal, de Andre Schürrle 69. percben szerzett gólját követően megint nőni kezdett, ezért Oscar szépítőgólját az utolsó percben már sokkal kevesebben látták, mint a kezdés pillanatát.

Olvasói sztorik