Foci vb 2014

A veszteseket ünnepelték

Costa Ricában csak a büszkeségtől sírnak, Kolumbiában százezer ember özönlött az utcákra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Annak ellenére, hogy Costa Rica válogatottja tizenegyespárbajban vesztett Hollandiával szemben a negyeddöntőben, és ezzel kiesett, rajongók ezrei özönlöttek az utcára, és fergeteges ünneplést rendeztek a fővárosban, San Joséban.

„Sí se pudo, sí se pudo (Igen, ez sikerült)” – ezt kiabálták, és rövid időn belül a város kék-fehér-piros zászlók tengerévé vált.

„Köszönünk, mindent, amit adtatok. Sírunk, de csak a büszkeségtől. Ti vagytok a legjobbak” – írta a “La Nacion című újság,

„Veretlenek maradtak! Az egész ország büszke a csapatra, és az egész világ elismeri ezt a bravúrt – írta Luis Guillermo Solis elnök a Twitteren.

Még amerikai válogatott szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann is gratulált egy rövid üzenetben a közép-amerikaiak szerepléséhez: „Le a kalappal a világbajnoki teljesítményetek előtt!”

Costa Rica első alkalommal jutott negyeddöntőbe a vébén. Anglia, Olaszország és Uruguay előtt megnyerte csoportját, majd Görögországot búcsúztatta. A játékosok várhatóan csak jövő kedden térnek haza. A szövetség bejelentette, hogy a San José belvárosában diadalmenetet rendeznek a csapatnak.

Kolumbiában is megünnepelték a kedvenceket

A kolumbiaiak már vasárnap délután megérkeztek a fővárosba, Bogotába, ahol több mint 100 ezer embert várta őket. A csapat egy nyitott tetejű busszal ment végig az utcákon, amelyek leginkább sárga mezek tengerére hasonlítottak.

„Isten hozta itthon Kolumbia dicsőséges válogatottját” – írta főcímében az El Tiempo című lap.

Jose Manuel Santos elnök áradozva dicsérte a világbajnoki teljesítményüket, és szerződéshosszabbítást ajánlott José Pekerman szövetségi kapitánynak.

– Micsoda hősies tett! Azt hiszem, a legtöbb kolumbiai nevében beszélhetek, amikor azt mondom, remélhetőleg megerősítjük az együttműködésünket az edzőnkkel – mondta az elnök, aki külön köszönetet mondott Pekerman kapitánynak, mert profi módon és sikeresen dolgozott, és kijelentette: meggyőződése, hogy jövőre megnyerik a Copa Americát.

Kolumbia szintén először jutott negyeddöntőbe a világbajnokságon, de a házigazda Brazília ellen búcsúzni kényszerült.

Olvasói sztorik