Foci vb 2014

Matthäus: Ribéry nem hiányzik

A korábbi magyar szövetségi kapitány szerint kulcsjátékosa hiánya miatt vált egységesebbé a francia csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A franciák egyik kulcsembere, Franck Ribéry sérülés miatt kénytelen kihagyni a világbajnokságot. A német válogatottsági rekorder, Lothar Matthäus szerint a negyeddöntőbeli ellenfél számára nem jelent komoly hátrányt a Bayern München játékosának hiánya.

– Úgy tűnik, a franciák éppen Ribéry hiánya miatt váltak egységesebb csapattá. Erről eszembe jut a kétezer-tízes világbajnokság, és Michael Ballack hasonló esete. Franciaország nem az egyes játékosok szintjén erős, hanem csapatként meggyőző, így számomra teljesen nyitott a Németország ellen meccs – mondta a korábbi magyar szövetségi kapitány a SkySport televízióban.

A Bayern kapja a legtöbb pénzt

A FIFA a világbajnokságon való részvétel után naponta 2050 eurót fizet minden játékos után a kluboknak. Németországban a Bayern München kapja a legtöbbet, a negyeddöntőig ez az össze több mint egymillió euró.

A német élvonalból és a másodosztályból összesen hatvan játékos vett vagy vesz részt a brazíliai tornán. A nemzetközi szövetség a 736 játékos után több mint 51 millió eurót fizet, ez 22 millió euróval több, mint a 2010-es világbajnokságon, Dél-Afrikában.

A Ferencváros a bosnyák Muhamed Besics részvétele miatt több mint 8,5 millió forintot kap.

Olvasói sztorik