Foci vb 2014

Megismételné a tavalyi aranyat

Paul Pogba nem hiszi, hogy az Ecuador elleni döntetlen bármilyen negatív hatással lesz a francia csapatra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Majdnem egy évvel ezelőtt Paul Pogba a kispadról nézte, ahogy a francia U20-válogatott elveszíti utolsó csoportmeccsét Spanyolország ellen a törökországi világbajnokságon. A vereségnek azonban nem lettek súlyos következményei, hiszen a francia fiatalok bejutottak a legjobb 16 közé, és a végén ők emelték magasba a győztesnek járó trófeát.

– Csak remélni tudom, hogy Brazíliában meg tudjuk ismételni a tavalyi, U20-as korosztállyal elért eredményt – utalt Pogba a tavalyi sikerre, amelyet a szerdai, Ecuador elleni meccsen szintén kezdőként szerepet kapó Lucas Digne-el élvezhetett. – A harmadik csoportmeccsen szenvedtünk Spanyolország ellen, de végül megnyertük a világbajnokságot. Csodálatos lenne, ha idén a felnőttekkel hasonló utat járnánk be.

A Juventus 21 éves középpályása a tavalyi aranyérem óta hosszú utat járt be, és idén már a válogatott egyik alapembere. A fiatal francia a szerda esti, Ecuador elleni 0-0-s döntetlen alkalmával is kezdőként kapott lehetőséget, több helyzete is adódott, de végül nem tudott túljárni a dél-amerikai kapus eszén.

– Úgy érzem, hogy jól játszottunk és olyan teljesítményt nyújtottunk, amit elvárnak tőlünk, de nem azt az eredményt kaptuk, amit megérdemeltünk. Az ellenfél kapuja előtt nem voltunk elég jók, ez minden. Nem hiszem, hogy ez a meccs bármilyen negatív hatással lenne a magabiztosságunkra. Döntetlent értünk el, nem kikaptunk, és ez egy fontos különbség. Összességében elégedett lehetünk azzal, hogy a csoportelsőként jutottunk az egyenes kieséses szakaszba.

A legjobb tizenhat között Nigéria válogatottja vár a franciákra.

– Kaphattuk volna Argentínát, vagy más csapatot is, de egyáltalán nem számít, hogy ki az ellenfél. Mindenkit le kell győznünk ahhoz, hogy minél messzebb jussunk a tornán. Mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük ezeket a célokat. A tavalyi U20-as vébé után az volt a célom, hogy a futball legnagyobb színpadján, a felnőtt világbajnokságon is szerepelhessek. Nagyon boldog vagyok, hogy ez valóssággá vált, de nem akarom, hogy hamar véget érjenek a dolgok. Szeretnék még tovább jutni – mondta magabiztosan Paul Pogba.

Olvasói sztorik