Foci vb 2014

Sissoko szerint sokáig eljuthatnak

A francia középpályás álmodni sem merte, hogy a világbajnokságon szerzi első válogatott gólját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Didier Deschamp, a franciák szövetségi kapitánya jól döntött akkor, amikor Paul Pogba helyett Moussa Sissokót nevezte a kezdőbe a Svájc elleni találkozóra. Az angol Newcastle United 24 éves középpályásának nem kis érdemei voltak csapata 5-2-es győzelmében – ugyanolyan természetes könnyedséggel játszott élete első világbajnoki meccsén, mint karrierje elején a Toulouse színeiben.

– A torna előtt is beszéltük a társakkal, és a kapitány tudja, hogy bármikor számíthat a keretünk mind a huszonhárom tagjára. Mindenki mindig készen áll arra, hogy bevessék. A Honduras elleni első mérkőzésen nem voltam kezdő, Svájc ellen igen, de mindkét találkozóra ugyanúgy készültem – magyarázta Sissoko.

A 24 éves játékos talán még jobban beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mint ahogy Didier Deschamp remélte. Erőteljesen futballozott, és uralta a középpályát, amivel a svájciak játékát remekül elrontotta.

– Az első negyedóra végén sikerült betalálnunk, ráadásul egy percen belül két gólt rúgtunk. Ezzel nagyon megfogtuk a svájciakat, nekünk pedig óriási lökést adott a kétgólos vezetés – folytatta a középpályás.

A franciáknak még a szünet előtt összejött a harmadik gól, és a második félidőben is ugyanolyan jó szellemben futballoztak, Sissoko pedig továbbra is nyüzsgött a középpályán. Ha kellett, hátul szerelt, és ugyanígy az olykor szemet gyönyörködtető támadásokból is kivette a részét. Az erőfeszítéseinek meg is lett az eredménye, hiszen ő lőtte Franciaország ötödik, saját maga első válogatott gólját.

– Először léptem kezdőként pályára a világbajnokságon, és sikerült meglőnöm az első válogatott gólomat, nem is lehetnék boldogabb. Ilyen pillanatokról álmodik minden játékos, és örülök, hogy ezeket a momentumokat megoszthatom a társaimmal – mondta Sissoko, aki Svájc ellen szerepelt 19. alkalommal a válogatottban.

Sissoko a Toulouse csapatában nevelkedett, és 2007-ben, 17 évesen debütált a francia élvonalban. A liláknál hat évet húzott le, majd tavaly nyáron az angol Newcastle együttesébe igazolt. Angliában a debütáló mérkőzésén, hazai pályán két gólt szerzett a Chelsea ellen, így aligha remélhetett jobb kezdést a Premier League-ben.

– Az angol focit nekem találták ki, ez illik legjobban a stílusomhoz. Úgy érzem, sikerült megragadnom a lehetőséget, és nagyon boldog vagyok, hogy a futball hazájában játszhatok – folytatta Sissoko, aki hatszor volt eredményes az angol élvonalban.

A robusztus középpályás nagyon várja a következő, Ecuador elleni megmérettetést, ahol a franciák biztosíthatják első helyüket az E-csoportban

– Játszottunk két jó meccset, amelyeken sok gólt lőttünk. Megpróbálunk ugyanilyen teljesítményt nyújtani, és továbbra is ilyen remek egységet alkotni a pályán. Ha ezt sikerül megcsinálnunk, akkor úgy gondolom, hogy nagyon sokáig juthatunk – mondta végül Moussa Sissoko.

Olvasói sztorik