Foci vb 2014

Del Bosque marad a spanyol kapitány

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A spanyol szövetség megerősítette tisztségében Vicente del Bosque szövetségi kapitányt, aki így kitölti szerződését, és 2016-ig irányítja a válogatottat – írja az as.com.

A szakvezető Európa- és világbajnokságot is nyert a spanyolokkal, de a brazíliai tornáról már a csoportkör után kiesett, ezért téma volt a leváltása vagy a lemondása. A vébé előtt két hónappal del Bosque visszamondott két ajánlatot, pedig állítólag az angol Manchester City, illetve egy japán klub tízszeres pénzt kínált neki a mostani fizetéséhez képest.

A spanyol szövetség vezetői már a kiesés másnapján azt nyilatkozták: szeretnék, ha a kapitány maradna, nála jobbat amúgy sem találnak.

A szerző szerint Saul, Jesse, Deulofeu, Alberto Moreno, Bartra, Thiago De Gea, Koke, Muniain vagy Isco személyében Vicente del Bosque számos fiatalt épít be a csapatba az Európa-bajnoki selejtezők során, több rutinos játékos pedig búcsút int a válogatottnak.

Del Bosque már olyannyira elkezdte tervezni a következő időszakot, hogy nyaralni sem megy, továbbra is Madridban dolgozik a szövetség irodájában. Mostantól minden nulláról indul, az edző pedig tiszta lappal kezdi az új periódust.

Olvasói sztorik