Foci vb 2014

Del Bosque: méltó módon búcsúztunk

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vicente Del Bosque szövetségi kapitány méltó világbajnoki búcsúról beszélt a spanyol válogatott győzelme után. A címvédő csapat két vereséget követően hétfőn 3-0-ra nyert a két forduló alatt szintén kiesett ausztrálok ellen Curitibában.

– Méltó módon fejeztük be szereplésünket, a játékosok mindent beleadtak. Az első percekben az ausztrálok egy kicsit nekünk estek, de aztán fokozatosan átvettük az irányítást és föléjük kerekedtünk – mondta a szakvezető a találkozót követően.

Del Bosque szerint csapata egy kicsit kívül rekedt a világbajnokságon.

– Első két ellenfelünk, a holland és a chilei együttes határozottan jól játszott, minden dicséretet megérdemel. Nálunk néha kihagyott a gépezet, de az ellenfelek nagyon erősek voltak – igyekezett magyarázattal szolgálni válogatottja korai búcsújára.

A szövetségi kapitány egyúttal beszélt arról is, hogy nem szabad túlságosan gyorsan temetni a sikergenerációt.

– Vannak közöttük olyanok, akik még sokat tudnak segíteni a válogatottnak. Természetesen figyelni kell azokra, akik felbukkannak, a fiatalokra, de senkit sem zárhatunk ki – vélekedett a szakember, akinek a szerződése a 2016-os Európa-bajnokság végéig szól. Ezzel kapcsolatban azt mondta, akár már a következő napokban előállhat a jövőjére vonatkozó terveivel.

– Van időnk. Úgy hiszem, a következő napokban, talán a jövő héten erre sor kerül, de nem sürget semmi – szögezte le.

Olvasói sztorik