Foci vb 2014

Új kihívás a spanyol válogatott előtt

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korai világbajnoki búcsúja után már a két év múlva sorra kerülő franciaországi Európa-bajnokságra készül a spanyol válogatott. Az együttes Ausztrália 3-0-ás legyőzésével zárta az előzetesen vártnál rövidebb szereplését. Az első két fordulóban előbb Hollandiától szenvedett megalázó, 5-1-es vereséget, majd Chile múlta felül 2-0-ra, így a harmadik helyen fejezte be a B-csoport küzdelmeit.

A válogatott hivatalos Twitter-oldala jelölte meg a 24 együttest felvonultató kontinensviadalon elérendő célt:

„Minden támogatásra szükségünk van a ránk váró új kihívásnál: megvédeni az Európa-bajnoki trófeát!”

Az elmúlt években egy világ- és két Európa-bajnokságot nyerő csapat több kulcsjátékosa fejezheti be válogatott karrierjét: Xavi, illetve a gólrekorder David Villa valószínűleg nem lép többet pályára a nemzeti együttesben, de kérdéses Xabi Alonso és az eddig első számú hálóőr, Iker Casillas sorsa is.

Több fiatal, a brazíliai tornát kihagyó tehetség is sorban áll: a Barcelona 23 éves védője, Marc Bartra, illetve húszéves csatára, Gerard Deulofeu, a Bayern München középpályása, a szintén 23 éves Thiago Alcantara mellett a Real Madridot erősítő, egyaránt 22 éves Daniel Carvajal és Isco, illetve a 21 éves Jesé Rodríguez kulcsszerepet kaphat a vérfrissítés során.

A szövetségi kapitány, Vicente del Bosque arról beszélt, hogy nem szabad túlságosan gyorsan temetni a sikergenerációt.

– Vannak közöttük olyanok, akik még sokat tudnak segíteni a válogatottnak. Természetesen figyelni kell azokra, akik felbukkannak, a fiatalokra, de senkit sem zárhatunk ki – vélekedett a szakember, akinek a szerződése a 2016-os Európa-bajnokság végéig szól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik