Légiósok

A kispadra száműzték a magyar légiósokat

A WhoScored bajnokságaiban szereplő tíz magyar futballista közül mindössze ketten játszottak a hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

Újabb hétvége, újabb bajnoki forduló szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban futballozó légiósainkat is foglalkoztatták, most pedig a mértékadó WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

Ismét Hollandia kerül elsőként terítékre, ahol két csapatban vagyunk érdekeltek. Az egyik a kiesőhelyről több hónap után először elmozduló De Graafschap, amely egymás után harmadszor is döntetlent játszott, most épp a 6. Vitesse-el. Vida Krisztofer a múlt héthez hasonlóan ismét a padról nézhette végig a pontszerzést.

Otigba Kenneth Heerenveenje is egy pontot szerzett a NEC Nijmegen ellen, de a nigériai-magyar védő ezúttal nem volt keretben.

A héten rengeteg kritika érte a Fulham ellen pocsékul játszó Tőzsér Dánielt, szinte minden szurkoló kikövetelte a csapatból, aminek eredménye is lett: a Bolton elleni utolsó perces pontmentést csak a kispadról nézhette végig.

Olaszországba evickélve láthatjuk: újabb kiütéses vereséget szenvedett a Balogh Norbertet is foglalkoztató Palermo. Ezúttal a Roma rúgott egy ötöst a szicíliaiaknak, akik 16.-ak és vészesen közelednek a kiesőzónához. A volt debreceni támadó februárban még nem jutott szóhoz, de posztriválisa, a világbajnok Gilardino is csak 5,9-et teljesített.

A Getafe egymás után ötödször is kikapott, de még a Levante elleni 3-0-s vereség alkalmával is Guaita állt a kapuban Megyeri Balázs helyett – pedig csak 6,1-es teljesítményt hozott.

A Bundesliga eddig hálás terepnek számított értékelések szempontjából, de már itt sem olyan rózsás a helyzet: Kleinheisler László Fritz és Bargfrede sérülése ellenére sem lépett pályára a Werder ingolstadti vereségének alkalmával (továbbra is osztályozós helyen állnak), ahogy a sérült Szalai Ádám sem a zsinórban hetedszer vesztő Hannoverben (0-1, ezzel továbbra is 6 pontra vannak az osztályozótól). Egyedül tehát Huszti Szabolcs boldogíthatta a magyar nézőket, de a 0-0-s Hamburg elleni találkozón őt is lecserélték a félidőben. Pedig nem játszott rosszul, ennyi idő alatt is 6,7-s értékelést kapott, amivel ugyan a cseréken kívül csak Aignernél lett jobb, kevés időt kapott a további javításra.

Utolsó állomásunk Törökország, ahol Futács Márkó szolgálataira továbbra sem számíthat az Osmanlispor otthonában veszítő Mersin. Dzsudzsák Balázs továbbra sem az edző kegyeltje, pedig most épp a Fenerbahcéval hozott össze döntetlent csapata. Első csereként lépett pályára az 58. minutumban a listavezető ellen, a csúcsék Necidet váltotta. 32 perc alatt 6,9-es értékelést dolgozott ki, ami kifejezetten jónak mondható, bár a 0-0-s meccsen természetesen a védőké volt a legkiemelkedőbb teljesítmény.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik