Nemzetközi foci

Ádám Martin: A koreai bajnokság magasabb szinten van

Stuart Franklin/Getty Images
Stuart Franklin/Getty Images

Ádám Martin szerint nagyobb intenzítású edzések és erősebb bajnokság van Dél-Koreában, az NB I-hez képest.

Kapcsolódó
Ádám Martin a 97. és a 100. percben is betalált
Pedig nem kupameccsen játszott.

Az Ulszan Hyundai csatára a Büntető.comnak adott interjút, amelyben a dél-koreai mindennapjairól és az új klubjáról is mesélt. Ebből derült ki, hogy miben tér el leginkább az ottani bajnokság az OTP Bank Ligától.

„Nincsenek nagyon hosszú edzések, maximum 75-80 percig tart egy tréning. Viszont végig nagyon magas szinten kell pörögni, nincsen pihenő. Otthon egy-egy keményebb hétközi edzés közé befért egy lazább, itt nem. Az edzéseken nagyon magas intenzitással kell mozogni, rendkívül gyorsak és kemények a koreai játékosok, nagy a harc, hogy ki kerül be a kezdőbe. Fizikai értelemben megterhelőbbek az edzések, mint otthon.

Jó képességű játékosok akadnak itt is és otthon is. Viszont, ha az edzések és a mérkőzések intenzitását vesszük alapul, akkor a koreai bajnokság magasabb szinten van

– mesélte a 27 éves magyar csatár.

Ádám szerint a csapatának elege van már az ezüstérmekből, de miután duplájával 2-1-re legyőzték hétvégén a címvédő Jeonbukot, végre megszerezheti az egyesület a régóta várt aranyérmét. Természetesen szóba került a válogatott is, amelyre komoly kihívás vár márciustól a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében. A csatár szerint a válogatott tagjai tudják, mit kell tenniük a sikerért.

„Nagy lépést tettünk előre, jó úton járunk, ezen kell továbbmennünk. Az Eb-selejtező más kihívás lesz, eltérő erejű csapatokkal, s emiatt talán más játékra is szükség lesz a válogatottól. Ha azt nézzük, hogy a Nemzetek Ligája halálcsoportjában is szereztünk tíz pontot, és ezt sem várta senki tőlünk, akkor akár még nagyobb célt is el lehet érni.

A válogatottban most minden stimmel, nagyon nagy az összhang, a pályán mutatott játék is elég jó. Persze nem kell elszállni magunktól, tudjuk, hol a helyünk. Ha ugyanolyan keményen tudunk dolgozni, mint eddig, annak meglesz az eredménye a jövőben is.”

Olvasói sztorik