Nemzetközi foci

Lewis Hamilton és Serena Williams is beszáll a Chelsea megvásárlásába

Recep Sakar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Recep Sakar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Lewis Hamilton és Serena Williams is csatlakozott a Martin Broughton által vezetett csoporthoz, amely az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő és Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea megvásárlására tett ajánlatot.

Becslések szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok brit pilóta, valamint a korábbi női világelső amerikai teniszező egyaránt 10 millió fonttal (4,44 milliárd forinttal) szállna be az üzletbe. Mindenkit meglepetésként ért a szerepvállalásuk, Hamiltoné már csak azért is, mert köztudottan Arsenal-drukker.

Broughton maga mellett tudhat több ismert és gazdag személyt, például Sebastian Coe-t, a britek legendás olimpiai bajnok atlétáját, a nemzetközi szövetség (WA) elnökét, valamint a sportvilág ismert amerikai befektetői közül Josh Harrist és David Blitzert, akik a Philadelphia 76ers kosárlabdacsapatban és a New Jersey Devils jégkorongcsapatban is tulajdonostársak.

Kapcsolódó
Mourinho lekurvázta és kirúgta, de ismét a csúcson a Chelsea egykori doktornője
Eva Carneiro milliós munkaügyi pert nyert, klubot vett és készül a katari vébére.

A Chelsea-drukker brit üzletember, Broughton 2010. április 16-tól a Liverpool FC elnökeként tevékenykedett, feladata a tartozásokat felhalmozó klubnál a tulajdonosváltás elősegítése volt. Posztjáról az eladást követően november 30-án távozott.

Roman Abramovics orosz üzletember 19 év után kényszerűségből válik meg a Chelsea-től. Az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia intézkedéseket léptetett életbe a klub milliárdos tulajdonosával szemben, mert értesülések szerint jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, amit azonban Abramovics vitat. A londoni klub több befektetői csoportot érdekel, az eladást a Raine Group amerikai bank felügyeli.

A Chelsea megvásárlására négy üzleti csoport maradt versenyben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik