Nemzetközi foci

„A srácoknak volt egy álmuk, ami most elveszett” – az orosz focisták remélik, gyorsan visszavonják a felfüggesztést

Peter KovalevTASS via Getty Images
Peter KovalevTASS via Getty Images

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is felfüggesztette Oroszországot az orosz-ukrán háború miatt, ami nagy valószínűséggel egyet jelent azzal, hogy az orosz csapat lemarad az idei katari focivébéről.

Kapcsolódó
A FIFA és az UEFA is felfüggesztette Oroszországot
Sem a klubcsapatok, sem a válogatottak nem léphetnek pályára a két szervezet mérkőzésein. Oroszország így vélhetően nem lesz ott a katari világbajnokságon. A Bajnokok Ligája közben szakított a Gazprommal.

A válogatott szövetségi kapitánya, Valerij Karpin érthető módon csalódottan vette tudomásul a döntést és kedden sajtótájékoztatón beszélt a döntésről.

„A srácoknak volt egy álmuk, ami most elveszett. Mondanom sem kell, mind csalódottak vagyunk. Természetesen azt reméltük, a pótselejtező győzteseiről az dönt, ami a pályán történik, sajnálatos, hgoy le kellett mondanunk az álmunkról, hogy világbajnokságon szerepeljünk.

Remélem, gyorsan vissza lehet vonni a felfüggesztést és az orosz futball újra jelen lehet a nemzetközi sorozatokban.”

mondta Karpin a fejleményekről.

Az orosz klubcsapatok közül csak a Szpartak Moszkva maradt talpon az európai kupákban, az Európa Ligában épp a három magyart is foglalkoztató RB Leipziggel sorsolták össze a nyolcaddöntőben – a lipcseiek meccs nélkül negyeddöntősökké váltak. A férfiválogatottra március 24-én egy lengyelek elleni vb-selejtező várt volna, míg a női válogatott a nyáron Európa-bajnokságon szerepelne.

Kapcsolódó
A három lehetséges ellenfélből egy sem akar vb-pótselejtezőt játszani az oroszokkal
A csehek semmilyen körülmények között nem hajlandóak pályára lépni ellenük.

A háború aktuális történéseiről folyamatosan beszámol a 24.hu, az élő hírfolyamot erre a linkre kattintva érheti el.

Olvasói sztorik