Nemzetközi foci

Moszkvai ellenfelet kaptak Gulácsiék, megvan a Barca riválisa is

Ronny HARTMANN / AFP
Ronny HARTMANN / AFP

Az orosz Szpartak Moszkvával találkozik a három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében.

sofascore.com

Nem sokkal a pénteki sorsolást megelőzően az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága többek között arról is döntött, hogy az ukrajnai háborús helyzet miatt az orosz és az ukrán válogatottnak, illetve a klubcsapatoknak semleges helyszínen kell lejátszaniuk hazai mérkőzéseiket, így a Leipzignek nem kell Oroszországba utaznia.

Kapcsolódó
Hivatalos: az UEFA elvette az oroszoktól a BL-döntőt
Bár sajtóhírekben felmerült a Puskás Aréna is, mint lehetséges helyszín, Párizsba viszik a meccset. A Kreml reakciója: „szégyen”.

Az előző körben a Napolit búcsúztató Barcelonára ezúttal papíron könnyebb feladat vár, a katalánok a török Galatasaray együttesével kerültek össze, míg a hatszoros győztes Sevilla a West Ham Uniteddel találkozik.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 10-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik, a fináléra Sevillában kerül sor május 18-án.

A párosítások

Glasgow Rangers (skót)-Crvena zvezda (szerb)
Braga (portugál)-AS Monaco (francia)
FC Porto (portugál)-Olympique Lyon (francia)
Atalanta (olasz)-Bayer Leverkusen (német)
Sevilla (spanyol)-West Ham United (angol)
FC Barcelona (spanyol)-Galatasaray (török)
RB Leipzig (német)-Szpartak Moszkva (orosz)
Real Betis (spanyol)-Eintracht Frankfurt (német)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik