Magyar foci

„Nem egyszerű Csercseszov-kaliberű trénert megszerezni”

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Peter Stöger nem bukott edzőként távozott, utódját, Sztanyiszlav Csercseszovot pedig már régóta szerette volna szerződtetni a klub, jelentette ki Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

Kapcsolódó
A Fradi új edzője elárulta azt, amit a klub nem
Arról is beszélt Sztanyiszlav Csercseszov, hogy tervez-e orosz játékosokat hozni a télen.

„Az edzői piacot is monitorozzuk, hogy képben legyünk, ha bármi probléma merülne fel. Csercseszovot régóta szerettük volna a Ferencváros kispadjára, ám nem egyszerű ilyen kaliberű trénert megszerezni. Több tényező szerencsés együttállása kell ahhoz, hogy a megállapodás létrejöjjön” – nyilatkozta Orosz a Nemzeti Sportnak.

A szakember szerint nem a pénz volt a fő vonzerő, egyszerűen azzal győzték meg az orosz edzőt, hogy felvázolták neki a csapat elé kitűzött célokat.

Elmondtuk, hogy a közép-európai régió legerősebb csapatává szeretnénk válni, méghozzá belátható időn belül. Az egész magyar labdarúgás számára nagy dolog, hogy Csercseszov mostantól nálunk dolgozik.

Orosz szerint Peter Stöger nem bukott meg, egyszerűen nem volt meg az összhang közte és a csapat között. Olyan edzőt választottak, aki keménykezű, aki nem is érti, hogyan lehet, hogy valakiben nincs meg a kellő elkötelezettség.

Az Európa Liga szerepléssel nem elégedetlen, szerinte a Leverkusen, a Betis és a Celtic Bajnokok Ligája-szintű csoportot alkotott.

„Egyszer sem mosták fel velünk a padlót, és szerencsénk sem volt, ami két éve befelé pattant, az most kifelé…

Eljutottunk oda, hogy ha nem szerzünk sok pontot a csoportban, fintorgás tárgya vagyunk. A magam részéről ezt is pozitívumként élem meg, ez már jó jel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik