NB II

Szabó Zsolt lett a Kozármisleny edzője

A PMFC egykori játékosa, Szabó Zsolt munkáját a rutinos Mucha József segíti az NB II-es csapatnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt két és fél évben Márton Gábor volt az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Kozármisleny SE vezetőedzője. Rendkívül sikeresen, eredményesen dolgozott, de néhány nappal ezelőtt távozott, mert az élvonalbeli Pécs szakvezetője lett.

Utódját, Szabó Zsoltot hétfő este nevezték ki. Játékosként az NB I-es PMFC-ben szerepelt, majd Kozármislenyben volt utánpótlásedző. Amikor a pécsiek U19-csapatához szerződött, veretlenül nyert bajnokságot a másodosztályban, és az osztályozók sikeres megvívása után, 2011-ben az NB I-be juttatta a fiatalokat. A 2012-es őszi szezonban már Kaposváron az U17-es csapatnál tevékenykedett, de a mostani megkeresésre örömmel mondott igent.

Szabó Zsolt segítője Mucha József lesz, aki tavaly a PMFC másodedzője volt, de korábban labdarúgóként komoly karriert futott be. Tizenegy évig szerepelt a Ferencvárosban, kiérdemelte az FTC örökös bajnoka címet is. Hatszoros válogatott, kétszeres bajnok, négyszeres MNK-győztes, a KEK-döntőn is pályára lépett.

Komoly edzői múlttal is rendelkezik, nagy tapasztalattal bír utánpótlásvonalon, de volt vezetőedző például a Ferencvárosnál, Siófokon illetve másodedző is, a többi között a Ferencvárosnál, Nyilasi Tibor mellett.

A Szabó Zsolt, Mucha József edzőpáros mellett az állandóságot a kapusedző, Volcsányi Csaba képviseli, aki már hatodik éve készíti fel az NB II-es csapat hálóőreit – áll a klub honlapján.

Olvasói sztorik