Nemzetközi foci

Zidane minden 19. mérkőzésén nyer egy trófeát a Real Madriddal

Zinédine Zidane edzőként másodszor vezette bajnoki címig a Real Madridot, összességében pedig már a tizenegyedik trófeát nyerte irányításával a csapat. A Marca cikkében felhívta rá a figyelmet, hogy ehhez mindössze 209 mérkőzésre volt szüksége.

Azaz Zidane-nal minden 19. meccsen nyer egy trófeát a Real.

„Bármi, amihez Zidane hozzáér, arannyá változik. Hiszünk benne és a munkájában. Ő az, aki a különbséget jelenti, bízik a játékosaiban, ezt kevesen mondhatják el magukról. Bízunk benne, hogy még sokáig marad, különleges ember” – méltatta a francia vezetőedzőt Sergio Ramos, a madridiak csapatkapitánya, akiről Florentino Pérez klubelnök nyilatkozta azt, hogy addig marad a klubnál, ameddig csak akar.

Zinédine Zidane két bajnoki címet, három Bajnokok Ligáját, két-két Spanyol Szuperkupát, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a Real Madrid vezetőedzőjeként.

A Real Madrid 2-1-re legyőzte a Villarrealt a 37. fordulóban, ezzel biztosította be az első helyét – miközben a Barcelona otthon 2-1-re kikapott az Osasunától, ami után Lionel Messi fakadt ki a csapatára. A Real mind a tíz bajnokiját megnyerte a világjárvány utáni visszatérést követően.

Messi kifakadt az elbukott bajnoki cím után: Gyengék vagyunk, sokat segítettünk a Realnak
Ilyen játékkal a Bajnokok Ligájából is ki fognak zúgni a csapatkapitány szerint.

A Madrid talpon van még a Bajnokok Ligájában is, igaz, 2-1-es hátrányból várja a Manchester City elleni visszavágót a nyolcaddöntőben. A párharc továbbjutója a Lyonnal vagy a Juventusszal találkozik majd a lisszaboni BL-tornán.

Forrás: sofascore.com

Kiemelt kép: GABRIEL BOUYS / AFP

Olvasói sztorik