NB I

László Csaba az MTK vezetőedzője

Garami József szakmai igazgatóként marad a klubnál, Vass Ádám meghosszabbította szerződését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szerda délelőtt az MTK sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentették, hogy a következő szezontól az eddig játékosmegfigyelőként dolgozó László Csaba lesz az együttes vezetőedzője, a 75 éves Garami József pedig szakmai igazgatóként marad a klubnál, neki továbbra is határozatlan idejű szerződése van.

– Szeretném folytatni Garami József munkáját, és semmiképp sem akarom megváltoztatni a klub profilját. Szeretnénk minél több fiatalt beépíteni. Nem az életkor számít, hanem a pályán mutatott teljesítmény. Szeretnénk megfelelően szerepelni az Európa Ligában, ami minimum két-három kört jelent – mondta László Csaba. – Korábban már szerepeltem a Ferencváros edzőjeként az UEFA Kupa csoportkörében, jó lenne elérni ezt az Európa Ligában is, de reálisan kell látni a dolgokat.

A következő szezon előtt csak rövid pihenőt kapnak a játékosok, László Csaba ugyanis hangsúlyozta, hogy az EL-selejtezők már korán elkezdődnek, éppen ezért kell gyorsan véglegesíteni a játékoskeretet és a szakmai stábot is.

Az új tréner megemlítette, hogy megkeresték a skót St. Mirrentől és az angol Blackpooltól is, illetve egy német másodosztályú együttes is érdeklődött iránta, de szerette volna folytatni munkáját az MTK-nál, amelynél a legutóbbi szezonban a háttérben dolgozott.

Az MTK klubigazgatója, Domonyai László két aláírást is bejelentett, Vass Ádám meghosszabbította szerződését, valamint egy évre kölcsönben visszatér a holland Heerenveentől az utánpótlás-válogatott Varga Szabolcs. Ugyanakkor Kelemen Dávid és Kálnoki Kis Dávid. A következő hét nap egyik legfontosabb teendőjének a két búcsúzó labdarúgó pótlását nevezte Domonyai.

Domonyai a klub terveivel kapcsolatban elmondta, hogy továbbra is fiatalokra épülő csapatban gondolkoznak. Példaként felhozta Vonyicska Bálintot, az 55. olyan játékost, aki a Sándor Károly Akadémián nevelkedve az MTK színeiben mutatkozott be az élvonalban. A 17 éves futballista ezért a következő szezonban az 55-ös mezszámot viseli majd.

A sportvezető továbbá elmondta, hogy Szűcs Lajos nem lesz az MTK kapusedzője, valamint elárulta, az EL-selejtező mérkőzéseket az Újpest stadionjában rendezik majd. A következő szezonban pedig a Bozsik- vagy az Illovszky-stadionban játszanak.

Olvasói sztorik