NB I

Neves csapatokkal meccsel a Videoton

A Lokomotiv Moszkva és a Dinamo Kijev is a székesfehérváriak ellenfele lesz Spanyolországban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Lokomotiv Moszkvával és a Dinamo Kijevvel is megmérkőzik a Videoton Spanyolországban – írja a klub honlapja.

A második spanyol edzőtábor első felkészülési mérkőzését február 8-án, vasárnap 16 órakor játssza a bajnoki éllovas a Suwon Samsung Bluewings ellen. A dél-koreai együttes a legutóbbi idényben a második helyen zárt hazája bajnokságában. Legnevesebb játékosa az előző szezonban a gólkirályi címet is megszerző brazil Santos.

Február 11-én, szerdán délután 16 órakor az orosz Lokomotiv Moszkva lesz az ellenfél. Az orosz csapat a 2013–2014-es szezonban a harmadik lett a bajnokságában, míg az idei szezonban egyelőre az ötödik helyen áll. A 2014–2015-ös Európa Ligában kiemelt csapatként egyből a rájátszásba került, ahol azonban meglepetésre összesítésben sima 5-2-es vereséget szenvedett a ciprusi Apóllon Limasszol gárdájától tavaly augusztusban.

Február 14-én, szombaton 16 órakor egy újabb erős ellenfél, az ukrán bajnokság éllovasa, a Dinamo Kijev ellen lépnek pályára a székesfehérváriak. Az előző szezont a negyedik helyen fejezték be az ukrán bajnokságban, ezzel automatikusan az EL-csoportkörbe kvalifikálták magukat.

A J-jelű kvartettet nagyon magabiztosan, öt győzelemmel és csupán egy vereséggel, 15 pontot szerezve nyerték meg. Az EL kieséses szakaszában a francia Guingamp ellen fognak játszani februárban.

A második spanyolországi edzőtáborban ezen kívül lesz még egy negyedik felkészülési találkozója is a Videotonnak, amellyel kapcsolatban még folynak az egyeztetések a szervezőkkel.

Olvasói sztorik