Élő Nemzetközi foci

Az MU-Barca meccs kifejezetten rossz reklámja volt a focinak

A keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntők után szerdán a Manchester United otthonában 1-0-ra győzött az FC Barcelona.

A hajrában jött az angol rangadó csattanója a BL-ben
A Liverpool gyorsan lerendezte párharcát, a Tottenham-Manchester City párharc viszont a végjátékban dőlt csak el.

Hamar, gyakorlatilag első helyzetéből gólt lőtt a Barca, Lionel Messi lágy labdáját fejelte középre Luis Suárez, amely Luke Shaw testéről a hálóba pattant. Ezután a katalánok beálltak védekezni, ezt nehezen bírták az angolok, Chris Smalling a félidő végén például úgy eltalálta Messi arcát a vállával, hogy dőlt belőle a vér.

A nagy lelkesedés dacára nem jutott el nagy helyzetig a Manchester United, egyedül Scott McTomminay okozott galibát a Barcelonának, amikor Gerard Piquevel ütközött. A tizenegyes elmaradt.

Térfélcsere után a vendégek tovább húzták az időt, a Vörös Ördögök pedig további gyengécske helyzetekkel igyekeztek egyenlíteni. Az angoloknak nem ment sem a lövés, sem a beadás szerda este, így egy rettentő lapos mérkőzésen egyetlen gól döntött. Ezer szóval felérő adat, hogy háromszor találták el a kaput a csapatok, a Manchester United tíz próbálkozásából ráadásul nulla veszélyeztette a kaput!

Eközben a nap másik mérkőzésén hasonló Cristiano Ronaldo káprázatos csukafejessel szerzett vezetést a Juventusnak. A második félidő első pillanataiban azonban David Neres egy szenzációs tekeréssel egyenlített, így 1-1-re végeztek a felek.

Ronaldo csukafejesével vezetett a Juventus, a vége döntetlen
Neres a második félidő első percében szerezte az Ajax találatát.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Manchester United – FC Barcelona 0-1 (0-1)
Gólszerző:
Shaw (12. – öngól)

Ajax – Juventus 1-1 (0-1)
Gólszerző:
Neres (47.) Ronaldo (45.)

Nyitókép: Jay Barratt – AMA/Getty Images

Álmos meccs volt, felejtsük is el

Hamar, gyakorlatilag első helyzetéből gólt lőtt a Barca, Lionel Messi lágy labdáját fejelte középre Luis Suárez, amely Luke Shaw testéről a hálóba pattant. Ezután a katalánok beálltak védekezni, ezt nehezen bírták az angolok, Chris Smalling a félidő végén például úgy eltalálta Messi arcát a vállával, hogy dőlt belőle a vér.

A nagy lelkesedés dacára nem jutott el nagy helyzetig a Manchester United, egyedül Scott McTomminay okozott galibát a Barcelonának, amikor Gerard Piquevel ütközött. A tizenegyes elmaradt.

Térfélcsere után a vendégek tovább húzták az időt, a Vörös Ördögök pedig további gyengécske helyzetekkel igyekeztek egyenlíteni. Az angoloknak nem ment sem a lövés, sem a beadás szerda este, így egy rettentő lapos mérkőzésen egyetlen gól döntött. Ezer szóval felérő adat, hogy kétszer találták el a kaput a csapatok az egész mér

Eközben a nap másik mérkőzésén hasonló Cristiano Ronaldo káprázatos csukafejessel szerzett vezetést a Juventusnak. A második félidő első pillanataiban azonban David Neres egy szenzációs tekeréssel egyenlített, így 1-1-re végeztek a felek.

Az Ajax-Juventus meccsen jóval több az izgalom

A másik szerda esti mérkőzésen ugyanis még mindig nincs döntés. Pedig Douglas Costa mindent megtett, fantasztikus csellel játszotta magát tisztára, lövésénél már Onana is verve volt, a kapufáról azonban kifelé pattant a labda.

Itt lehetett volna az a régóta várt helyzet!

A csereként beállt Martial kapott egy jó indítást a tizenhatoson belülre érve, ám Piqué pazar ütemben csúszott be. A mentése után szöglettel jöhetett ugyan a Manchester United, de komoly helyzet ebből már nem alakult ki.

Messi ravasz lett volna, de megpattant a lövése

Szabadrúgást kapott a Barcelona, Lionel Messi végezte el természetesen. A felugró sorfal mellett akarta laposan eltekerni a labdát, de megpattant a lövés, így De Gea védeni tudott.

Próbálkozik a Manchester United, de nem megy

Hihetetlenül koncentráltan védekezik a Barca. Ha kell hátul, ha kell már az ellenfél térfelén, letámadással. Tökéletesen irányítja a meccset a katalán együttes, míg az angolok látható, hogy nagyon szeretnének egyenlíteni, de nem tudnak. Ez már a hajrá, továbbra is 0-1 az állás.

Hihetetlen adat, de igaz

Egészen a 66. percig kellett várni, hogy másodjára eltalálja a kaput egy labda. A gólon kívül ez volt az első alkalom. A Manchester United statisztikája nyolc lövés, a Barcelonáé három. Mondjuk úgy, nem rágjuk le a körmünket ezen a találkozón. Továbbra is 0-1 az állás.

Ebben több lehetett volna

Szorongat kicsit a Manchester United, egy jobbról érkező beadást csak kiöklözni tudta ter Stegen, de egyenesen Rashfordhoz bokszolt. Az angol csatár kapásból vállalkozott lövésre, de pocsék kísérlet volt. Pedig a kapus nem volt a helyén.

Folytatódott a mérkőzés

Az első percekben érthető módon a hazai csapat szaporázta lépteit, de nem jutott sokra a labdával, a 49. percben kiharcolt egy szögletet, a mérkőzés során először, de ennél többre nem futotta. Marad a 0-1.

Egyenlített az Ajax

Amíg a folytatást várta az Old Trafford közönsége, Amszterdamban már folytatódott is a mérkőzés, David Neresnek pedig egy perc is elég volt ahhoz, hogy gyönyörű gólt szerezzen.

Kétszer lőtt kapura a Barcelona

Eszméletlen profik a katalánok. A gyors gól után tudatosan fárasztják ellenfelüket, sok passzal futtatják az angol játékosokat, de így is megdöbbentő, hogy csak kétszer próbált gólt lőni a Barca. Persze a Manchester United a másik véglet, a Vörös Ördögök ötször lőttek, de nem találták még el a kaput. Magabiztos, 64%-os a Barcelona labdabirtoklása.

Vége az első félidőnek

Szeretett volna kiizzadni a Manchester United egy gólt már az első 45 percben, ehhez azonban legyünk őszinték, nem volt elég minőségi helyzete. Félidőben vezet a Barcelona 1-0-ra.

Dalot szörnyű megoldást választott

Hosszú ideig jobb szélét próbálta kihasználni a Manchester United, eközben a túloldalon Dalot kalimpált, jelezve, hogy teljesen üres. Végre jött is a labda, de érthetetlen módon Dalot fejese nem a kaput célozta, hanem inkább a középcsatárt, Lukakut. Pedig ordító nagy helyzet volt.

Nagyot védett De Gea

Végre mutatott valamit a Barcelona is, Suárez kapott pazar indítást, de Smalling hiába mentett, pont Coutinho elé pöckölt. A brazil rögtön kapura is lőtt, de résen volt a hazai kapus. Marad a 0-1.

Most felpörögtek az események

Előbb Chris Smalling gyalulta le Lionel Messit, akinek aztán dőlt a vér az orrából, majd McTominay kapott kiváló labdát az ellenfél tizenhatosán belül, de a büntető elmaradt.

Az utóbbi percek a Manchester Unitedről szóltak

Hiába van többet a labda a Barcánál, a hazai csapat próbálkozik többet gólszerzéssel. Ugyanakkor ezek a kísérletek rém pontatlanok, ahogyan a beadások is. Az angolok lelkesedésben ellenfelük felé nőttek, de másban nem sikerült még.

Videobíró adta meg a Barca vezető gólját

Lionel Messi lépett ki, majd Luis Suárez fejére ívelte a labdát. Az uruguayi csatár középre akart adni érkező társának, csakhogy Luke Shaw testéről a hazaiak kapujába pattant a vendégek vezető gólja. Bevetődött ugyan Philippe Coutinho is, de ő már nem érte el a labdát. Az asszisztens lest jelzett, így a játékvezető elsőre nem adta meg a gólt, ám a vidobíró azonnal jelezte, hogy érdemes felülvizsgálni a találatot.

Gianluca Rocchi játékvezető hallgatott az okos szóra és úgy döntött, felülbírálja korábbi ítéletét.

Fotó: Oli SCARFF / AFP

Tisztul a kép a manchesteriek felállásában

Néhol 4-3-3 szerepelt, másutt 3-5-2 felállásként, utóbbi körvonalai rajzolódtak ki, de nem Lindelöf, Smalling és Young a tengely, hanem Lindelöf, Smalling és Shaw. Bal oldalon Dalot, jobb oldalon Young zakatolhat így. Egyelőre nem is nagyon ízlig a Barcának, amit Solskjaer kifőzött.

Az első szó a hazaiaké volt

A negyedik percben szabadrúgást harcolt ki a Manchester United egy jó ellentámadás végén, Rashford lőtte el, cirka 18 méterről de a jobb kapufa mellé szállt a labda.

Olvasói sztorik