NB I

Váratlanul eladja kapusát a Loki

Vukasin Polekszics végleg távozik Debrecenből, és a Pécs hálóját őrzi a továbbiakban.

Kapcsolódó cikkek

FRISS:

Péntek délelőtt megtörtént a bejelentés, a DVSC hivatalosan is közölte, hogy végleg megvált a tapasztalt kapustól.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Habár az utóbbi időben több fontos tétmeccsen is Vukasin Polekszics állt a Debrecen kapujában, klubja az átigazolási időszak hajrájában úgy döntött, megválik tőle, és eladja Pécsre.

A Bors című napilap tudomására jutott, hogy a magyar bajnok DVSC montenegrói válogatott kapusa, Polekszics szinte biztosan a PMFC-nél folytatja pályafutását. Noha a hivatalos bejelentésre még nem került sor, Győri János, a pécsiek ügyvezetője és a játékos is elismerte, hogy már csak az aláírás hiányzik a papírokról. Mindez azt jelenti, hogy Polekszics kisebb-nagyobb megszakításokkal hat és fél év után végleg elhagyja Debrecent, hiszen a PMFC a tervek szerint kivásárolja a még hátralévő egyéves szerződéséből.

A klubváltás időzítése felettébb furcsa. Polekszics ugyanis eddig Nenad Novakovics mögött a második számú kapusnak számított a Lokinál ebben az idényben, sőt a szerb kolléga kisebb sérülése miatt az utóbbi időben a bajnokságban és az európai kupameccseken is ő védett. A Bors úgy tudja, a montenegrói kapus teljesítményével a Young Boys elleni, svájci Európa Liga-selejtezőn (1-3) nem voltak elégedettek a vezetők, ezért döntöttek úgy, hogy megválnak tőle.

– Nekem senki nem tett szemrehányást a meccs után, de őszintén szólva a múlttal már nem is akarok foglalkozni, annyi hányattatás ért már. Kicsit persze furcsállom, hogy mennem kell, de tudomásul veszem a döntést, ilyen a profi játékosok sorsa – árulta el Vukasin Polekszics a napilapnak.

A kapus arra utalhatott, hogy 2010 júniusában az európai futballszövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága két évre eltiltotta a játéktól és tízezer eurós (mai árfolyamon 3,1 millió forintos) büntetéssel sújtotta, mert a 2009. október 20-i, Fiorentina elleni BL-csoportmeccs (3-4) előtt nem tett eleget a jelentési kötelezettségének, amikor fogadási csalók megpróbálták őt és csapattársát, Mészáros Norbertet megvesztegetni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik