NB I

Vajon mit vétett Deutsch Tamás?

A kormány törölte a kiemelt jelentőségű ügyek közül a Hidegkuti-stadion felújítását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A címben szereplő kérdést a 444.hu szerzője tette fel, abból az apropóból, hogy cikke szerint komoly veszélybe került az említett politikus által irányítása alatt álló és tulajdonában lévő MTK stadionjának rekonstrukciója.

A Magyar Közlöny idei 106. számának 11828. oldalán olvasható a kormány 195/2014 (VII. 31.) számú rendelete, ami a stadionépítési programot meghirdető 15/2014 (I. 30.) számú rendeletet módosítja annyiban, hogy törli a kiemelt jelentőségű ügyek közül az eredeti rendelet mellékletében lévő táblázat 11. sorát.

Abban a táblázatban sorolják fel, mely stadionokra költene el néhány tízmilliárd forintot a kormány. A hetedik sorban például az évek óta másodosztályú Vasas pályája van. A kilencedikben a most kiesett Kaposváré. A 15. a szintén most kiesett Mezőkövesd pályája, amire amúgy tavaly elköltöttek már néhány százmilliót. A 18. a másodosztályú Gyirmót, de ráfért még a listára az NB III-as Kozármisleny is.

A stadionrekonstrukciós program az MTK stadionját is magában foglalja, ehhez képest több mint meglepő, hogy a most törölt 11. sorban a Hidegkuti-stadion szerepelt.

Az MTK Facebook-oldalán azt közölték, hogy a bontás előkészületei már zajlanak. Az a terv, hogy újrahasznosítják a törmeléket, így komoly logisztikát igényel a munka.

A klub a Világgazdaságcímű lap érdeklődésére úgy reagált a hírre: értelmezésük szerint ez a változás csupán azt jelenti, hogy a felújítás kikerült abból a körből, amelyért a BMSK felelős. Igen ám, de Hidegkuti-stadion nem került bele abba a listába, amelyben a kiemelt beruházásokat sorolják fel… A klub szerint közigazgatás-technikai ügyről van szó, ez nem jelenti azt, hogy ne épülne meg az új stadion. Az építést így az MTK bonyolítaná, változatlan feltételek mellett, a finanszírozás pedig a klub és az állam közös feladata volna.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik