NB I

Szó sincs Ugrai kölcsönadásáról

A kupavisszavágót végigjátszó csatár gólt szerzett, és szeretné stabilizálni helyét a kezdőcsapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„A Ferencváros kölcsönadhatja Ugrai Rolandot. Szerződése még három évre szól, viszont az őszt, vagy akár a teljes szezont máshol töltheti: információink szerint több klubnak is beajánlották őt” – írta keddi cikkében a csakfoci.hu.

A Rangadó.hu a megjelentekkel kapcsolatban megkereste a Szombathelyről februárban igazolt játékos menedzserét, Illés Zoltánt, aki kedden még csak annyit mondott: várjuk meg az Európa Liga-selejtező csütörtöki visszavágóját. Nos, igaza lett, hiszen a Fradi szakvezetése és a játékosa frappáns választ adott a találgatásokra.

Ugrai kezdő volt a máltai Sliema Wanderers ellen 2-1-re megnyert meccsen, amelyet végigjátszott, gólt szerzett, több ígéretes helyzete is volt, összességében kimondottan jó teljesítményt nyújtott. Akit kölcsön akar adni a klubja, az a legritkább esetben játszhat végig egy európai kupameccset, és még ritkábban bízzák rá a tizenegyes elvégzését, magyarul nincs szó a távozásáról.

– Nem értjük, kinek és miért érdeke, hogy folyamatosan megszellőztessék a hírt, miszerint Rolandot kölcsön akarják adni. Irodánknak rendkívül korrekt a kapcsolata a Fradi vezetésével, ezért tudom, hogy nem a sajtóból értesülnénk, ha ilyen szándékaik lennének. A vezetők csütörtökön megerősítették, hogy ilyenről szó sincs, a szakmai stáb pedig többször elmondta ugyanezt Rolandnak. Mint láthattuk, közel van a kezdőcsapathoz, azon dolgozik, hogy stabilizálja a helyét, ezért jó lenne, ha a találgatásokat mindenki lezárná – mondta Illés Zoltán.

Klubja honlapján Ugrai Roland elmondta, szerinte a nyáron igazolt új játékosoknak még nem volt idejük összeszokni a többiekkel, ezért fordulhat elő, hogy olykor akadozik a csapatjáték.

– Nem volt egyszerű mérkőzés, de úgy érzem, hogy elsősorban magunknak tettük nehézzé – fogalmazott Ugrai. – Akadozott a játékunk, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen rengeteg új játékos érkezett hozzánk, és még nem volt időnk összeszokni. Nem játszottunk sok edzőmérkőzést, az edzés pedig nem helyettesíti a meccseket. Természetesen örülök, hogy betaláltam, nem izgultam a tizenegyes előtt. A legfontosabb most, hogy továbbjutottunk, úgy érzem, hogy javul a játékunk, és ez a jövőben még jobb lesz.

A visszavágó lefújása után a 21 éves csatár a televízióban úgy vélekedett, a következő selejtezőkörben a horvát Rijeka ellen sem esélytelenül lépnek pályára.

– Nagyon megnehezítettük a végét, de a meccs összképét nézve uraltuk a játékot. A második félidőben kicsit beszorítottak minket. A második találatunknak meg kellett volna nyugtatnia a csapatot, erre kaptunk egy elkerülhető gólt – mondta Ugrai Roland. – Sajnos nehéz lett a vége, de nagyon örülünk a továbbjutásnak. Nem éreztem, hogy az önbizalom hiányzott volna, legfeljebb tudat alatt nem akartunk kinyílni az előny birtokában. Összeszokottság terén van még mit fejlődni. Három hete edzünk együtt, alig játszottunk egy-két meccset, de azt gondolom, látványosan javult a játékunk az előző mérkőzéshez képest. Ennél csak jobb lesz. Mindent meg fogunk tenni, nem esélytelenül vágunk neki a Rijeka elleni meccsnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik