NB I

Pontokért mennek Győrbe

Kabát Péter ismét betalálna az ETO ellen, és reméli, hogy ezúttal pontokat ér majd a gólja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 25. fordulójában az Újpest hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Videoton ellen. A lilák szépítő találatát Kabát Péter szerezte, aki korábbi sérülése miatt lemaradt a Pécs elleni bajnokiról, és az MTK elleni Magyar Kupa-elődöntőről. Az Újpest vasárnap a bajnoki címre törő Győri ETO otthonába látogat, ahol az egészséges Kabát Péterre nagy szüksége lehet csapatának.

A Rangadó.hu megkeresésére a rutinos csatár elmondta, hogy Győrben maximális koncentrációra lesz szükségük, és reméli, ha gólt lő, akkor az elég lesz a győzelemhez.

– A Videoton ellen csereként lépett pályára. Ez a sérülése miatt volt?
– Igen. Még Pécsen meghúzódtam, ezért nem tudtam játszani az MTK elleni Magyar Kupa-elődöntőn sem. Úgy volt, hogy a Videoton ellen sem játszhatok, de szerencsére fél órát tudtam vállalni – mondta Kabát Péter.

– Fél óra alatt sikerült lőnie egy gólt. Hogy emlékszik vissza a találatra?
– Szuljics kapott egy labdát, amit nagyon jól átvett, majd remek ütemben kiugratott. Egyedül voltam középen, és a lyukba nagyszerűen betette a labdát. Sikerült jól átvennem, és el tudtam rúgni a hosszú sarokba.

– Az utóbbi meccseken nem megy az Újpestnek. Mi a probléma?
– Én nem érzek semmi problémát. Ugyanúgy hajt a csapat, mindenki becsülettel végzi a dolgát. Talán a gólhelyzetek kialakításával, és az utolsó passzokkal vannak mostanában problémáink. Ezt a héten nagyon sokat gyakoroltuk, és szerintem vasárnapig még nagy hangsúlyt fogunk fektetni rá.

– A Ferencváros ellen elvesztett derbi nem viselte meg a csapatot?
– Lehet, hogy benne maradt a fejekben, hogy kikaptunk. A végén már jó lett volna a döntetlen is, hiszen tizennégy éve nem nyert Újpesten a Fradi. De ilyen a futball, menni kell tovább. Szerintem nem lehet a gyengébb eredményeket erre fogni.

– Vasárnap az ETO elleni meccsen mire számít?

– A Győr egyre jobb formában van, és ott liheg a Debrecen nyakában. Az ETO játssza a futballt, gyors szélsőkkel rendelkezik. Szeretnénk pontot, vagy pontokat elhozni, de ehhez zárt védekezésre lesz szükségünk, mert az ellenfelünk nagyon jó támadókkal rendelkezik. Tiszteljük őket, de nem félünk. Biztos, hogy nagyon jó meccs lesz.

– Amikor legutóbb Győrben játszott az Újpest, akkor két gólt lőtt…
– Igen, így van, de sajnos az sem ért pontot, mert kikaptunk három-kettőre. Jó lenne, ha most is sikerülne betalálnom, de a három pont megszerzése sokkal fontosabb.

– Újpesten mindenki hangoztatja, hogy a Magyar Kupa megnyerése a cél. A tabellán sokkal előrébb már nem végezhetnek. Mennyire fontos még az Újpestnek a bajnokság?
– Fontos, mert feljebb akarunk kapaszkodni. Nem itt, a hátsó régióban van a helyünk. Mindenki motivált, van még öt meccs a bajnokságból, és minél többet meg akarunk nyerni. Nyilván a Magyar Kupa a legfontosabb, mert nem titkolt célunk, hogy szeretnénk megnyerni. Ehhez viszont előbb le kell győznünk az MTK-t az elődöntő visszavágóján.

Olvasói sztorik