NB I

Péntek tizenhárom

Zalaegerszegen félbeszakadt a meccs, a Paksot és a Kaposvárt viszont nem kerülte el a szerencse.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szeptember 13-án, pénteken a Paks–Kaposvár mérkőzéssel veszi kezdetét az OTP Bank Liga hetedik fordulója. A babonás napon két gyengébb formát mutató csapat találkozik egymással: a Paks három forduló óta nyeretlen az NB I-ben, míg a Kaposvár még csak egy pontot gyűjtött az idei kiírásban.

A Rangadó.hu annak járt utána, az elmúlt tíz évben hogyan alakultak a péntek tizenharmadikára eső mérkőzések. Legújabb összeállításunkból kiderül, a Kaposvárnak legutóbb szerencsét hozott ez a nap, és a Paks teljesítményére sem volt negatív hatással.

Vihar miatt félbeszakadt

Hasonló helyzetben volt a 2011–2012-es kiírásban a Kaposvár. A csapat a 24. forduló előtt négymeccses nyeretlenségi szériát produkált, csupán egyetlen pontot gyűjtött ezeken a találkozókon. Április 13-án, pénteken a Diósgyőrt látta vendégül, és a babonás nap kedvezett is, hiszen 3-2-es győzelemmel tudta le a rossz sorozatot.

A 2010–2011-es kiírásban a ZTE és a Vasas is két meccset játszott péntek tizenharmadikán. A harmadik fordulóban az angyalföldi alakulat hazai pályán győzte le a Győri ETO-t, a Zalaegerszeg–Pápa találkozó azonban a heves vihar miatt, 2-1-es hazai vezetésnél félbeszakadt. Az újrajátszott találkozón nem pártolt el a szerencse a ZTE mellől, így végül 3-1-es győzelemmel zárta a fordulót. A bajnokság utolsó előtti hétvégéjén, május 13-án a Vasas a Paks otthonában szerepelt, és 3-0-s vereségbe futott bele. A Zalaegerszeg a Debrecent fogadta egy sorsdöntő találkozón (a forduló előtt a ZTE 45 ponttal az ötödik, a DVSC 46 ponttal a negyedik helyen állt), itt 1-1-re végeztek a felek. Az utolsó fordulóban azonban még így is helyet cseréltek a csapatok a tabellán.

Az Újpestnek jó ómen

Egy szezonnal korábban a szurkolók lehettek leginkább bosszúsak péntek tizenharmadikára. A novemberi hidegben rendezett 11. fordulóban a Ferencváros–Honvéd találkozón rúgott gól nélkül osztozkodtak a pontokon a csapatok.

A 2008–2009-es kiírásban a Haladásnak nem hozott szerencsét ez a nap: március 13-án az Újpestet látta vendégül, és 2-0-s vereséget szenvedett.

Az azt megelőző idényben is az Újpest jött ki győztesen a „babonás-csatából”. A 24. forduló nyitómérkőzésén a Vasashoz látogattak Kovács Zoltánék, és 2-1-es sikert arattak.

2006 őszén a Fehérvár FC a Tatabányát látta vendégül. Az októberi találkozón a hazaiak voltak meggyőzőbbek, 2-0-ra nyertek Sitku Illés és Alumona góljaival.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik