NB I

Hat gólt hozott a Videoton meccse

A fehérváriak komoly hátrány után a 91. percben raboltak pontot a Paks otthonából a Ligakupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kellemes, kora őszi, napsütéses időben kezdődött a Ligakupa második fordulójának nyitómeccse a Paks és a Videoton csapatai között.

A találkozó első percei helyzet nélkül teltek el. Első valódi eseményként Gyepes Gábor szabálytalankodott Kiss Tamással a kaputól 19 méterre. A szabadrúgást Heffler Tibor váltotta gólra (1-0). Öt perccel később egyenlíthetett volna a fehérvári együttes, Gyurcsó Ádám szabadrúgását követően azonban Tar a hazai kapu fölé fejelt.

A huszadik percben egy szögletet követően Délczeg Gergely elé került a labda, aki közelről nem hibázott (2-0). Ezt követően egyre inkább átvette a kezdeményezést a Videoton, és több lehetősége is volt, a 44. percben mégis a Paks szerezte az újabb gólt, egy gyors kontra végén Kiss volt eredményes (3-0).

A szünetben José Gomes pályára küldte Zé Luist, aki egy perccel később góllal hálálta meg az edző bizalmát (3-1)., Sőt újabb egy perc elteltével ismét gólt szerezhetett volna, de Nildo beadása centikkel elsuhant a feje fölött. Az 57. percben Gyurcsó távoli szabadrúgását hatalmas bravúrral védte Csernyánszki. A 68. percben azonban ismét tehetetlen volt a hazaiak kapusa, egy parádés akció végén Gyurcsó sarokkal tette vissza a labdát, az érkező Szolnoki pedig kapásból nagy gólt lőtt (3-2).

A hátralévő időben mindent egy lapra feltéve támadtak a vendégek. Voltak lehetőségeik akcióból, és pontrúgások után is, sőt egy alkalommal az egyik paksi védő majdnem öngólt lőtt. A 88. percben a paksiak a kapufát találták el. A hazaiak valószínűleg már elkönyvelték a győzelmet, azonban a 91. percben Paraiba remek beadását Gyurcsó lőtte a paksi kapuba, beállítva ezzel a 3-3-as végeredményt – tudósít a Videoton honlapja.

– Az első félidőben két gólt is ajándékoztunk ellenfelünknek. A második játékrészben azonban magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, több szép támadásunk is volt, és ha még három percig tart a meccs, akkor mi nyerünk. Összességében elégedett vagyok a csapat második félidei teljesítményével – nyilatkozta José Gomes, a Videoton edzője.

Ligakupa, alapszakasz, 2. forduló

E-csoport

MVM Paks – Videoton FC 3-3 (3-0)

Paks. Játékvezető: Karakó

Paks: Csernyánszki – Nagy O., Nyári T., Szabó J., Báló – Kecskés (Kovács G., a szünetben) – Csorba (Könyves, a szünetben), Heffler T., Kiss T., Tököli (Heffler N., 58.) – Délczeg. Edző: Horváth Ferenc

Videoton: Tujvel – Brachi, Tar, Gyepes, Mamadu – Tóth I B. – Paraiba, Nildo, Gyurcsó – Torghelle, Lupeta. Edző: José Gomes

Gólszerzők: Heffler T. (10.), Délczeg (20.), Kiss T. (44.), illetve Zé Luis (46.), Szolnoki (68.), Gyurcsó (91.)


G-csoport

Gyirmót FC – FC Ajka 4-2 (1-2)

Gyirmót, 200 néző. Játékvezető: Barna G.

Gyirmót: Holczer Á. – Kardos (Fejes J., 49.), Madarász M., Tóth N. (Kovács D., 81.), Guttyán (Graszl, 81.) – Laki B., Kelemen P., Illés Gy., Egerszegi – Hajba T., Széles I. Edző: Sisa Tibor

Ajka: Jánosa (Balogh M., a szünetben) – Domján R., Péter P., Pákai, Gunther Zs. – Sipos N. (Köles, a szünetben), Lattenstein, Kanta Sz., Meinczinger – Sowunmi (Dancsecs, 60.), Varga T. Edző: ifj. Mihalecz István

Gólszerzők: Tóth N. (12., 79.), Illés Gy. (63.), Kelemen P. (64.), illetve Meinczinger (28., 43.)

Szeptember 11. szerda

A-csoport

18 óra: Vasas FC – Kisvárda

19.30: Diósgyőri VTK – MTK (TV: Sport 1)

B-csoport

17 óra: Nyíregyháza Spartacus – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

19 óra: Mezőkövesd-Zsóry – Debreceni VSC-TEVA

C-csoport

16.30: Szolnoki MÁV FC – Békéscsaba 1912 Előre

18 óra: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Újpest FC

D-csoport

16.30: Puskás Akadémia FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima

18 óra: Bp. Honvéd – Restart-Ceglédi VSE

E-csoport

16.30: Dunaújváros PASE – Kozármisleny SE

F-csoport

17 óra: Tatabánya FC – Ferencvárosi TC (TV: Sport 1)

18 óra: Soproni VSE-GYSEV – Győri ETO

G-csoport

17 óra: Lombard Pápa Termál FC – Szombathelyi Haladás

H-csoport

16 óra: FGSZ Siófok – Pécsi MFC-Matias

17.30: Zalaegerszegi TE FC – Kaposvári Rákóczi FC

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik