NB I

Pécsett is nyeretlen maradt a bajnok

A Győri ETO 1-1-es döntetlent játszott a PMFC otthonában, pedig a végén emberelőnyben volt.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga 4. forduló
Pécsi MFC-Matias – Győri ETO FC 1-1 (1-1)
Pécs, 1700 néző. Játékvezető: Vad II
PMFC: Dibusz – Fodor F., Romics, Balogh B., Mohl – Szatmári, Koller, Horváth A., Fröhlich (Gőcze, 79.), Wittrédi (Rácz F., 66.) – Városi (Márkvárt, a szünetben). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Mevoungou, Kamber, Trajkovics (Lázok, 71.) – Varga R., Burgos (Kink, 59.), Martínez (Andrics, a szünetben). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Koller (11.), illetve Trajkovics (16.)
Kiállítva: (Dibusz, 77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét csapatnak volt javítanivalója a mérkőzésen, a pécsiek a harmadik fordulóban a Videoton otthonában szenvedtek súlyos vereséget (5-1), míg a győriek a Fradi elleni rangadót bukták el (1-2) hazai környezetben. A pécsi stadionban a három vereséggel startoló, és a tabella utolsó helyén tanyázó PMFC látta vendégül a rajtnál beragadó, bajnoki címvédő Győri ETO együttesét.

Remek futball-időben, de kevés néző előtt kezdődött meg a nyeretlen csapatok összecsapása Pécsett. Az első tíz percben többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, és csak kisebb szabálytalanságok akasztották meg a folyamatos játékot. A Pécs jobbszárnya aktívan kezdett, a tízedik percben pedig már vezetett is a hazai csapat.

Fröhlich Roland a tizenhatoson belül egy esernyőcsellel próbálkozott Mevoungouval szemben, a kameruni játékos azonban felkarral blokkolta a labdát. A játékvezető sárga lappal díjazta az akciót, és a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Koller Krisztián magabiztosan értékesítette, a jobbra mozduló Kamenár mellett a labdát a kapu bal oldalába lőtte.

A gól után a Győr birtokolta többet a labdát, és öt perc sem kellett az egyenlítéshez. A kisalföldiek első kapura lövésükből gólt jegyezhettek, hiszen egy gyors indítást követően Trajkovics a tizenhatos vonaláról egalizált.

A gyors gólváltást követően egy győri szöglet után villámgyors kontrát mutatott be a hazai gárda, Trajkovics azonban sárga lapot érően megakadályozta az akciót 18 méterre a vendégkaputól. A szabadrúgás elhalt a sorfalban, ám a következő percekben aktívabb volt a Pécs, Mohl például 15 méterről emelt centikkel kapu fölé, Kamenár csak nézőként vett részt a jelenetben.

Az első félóra végére teljesen szétszakadt a pálya, ezt a győri védők viselték nehezebben, kétszer is megizzasztották rossz passzaikkal Kamenárt. Az első játékrész utolsó negyedórában csapkodó és pontatlan játékot mutattak a csapatok, szünet előtt maradt az eredményjelzőn az 1-1-es állás.

A fordulás után egy gyors támadással veszélyeztetett a hazai csapat, Szatmári Lóránd tört be a tizenhatoson belülre, ám lövésébe belelépett Völgyi. Ezt követően az első félidő végén látott csapkodó játékkal rukkoltak elő a csapatok, a kapuk előtti helyzetecskék nem jelentettek komoly veszélyforrást.

Az 59. percben újabb cserére szánta el magát Pintért Attila, és a támadósorba Kink érkezett, aki rögtön egy bátor lövéssel veszélyeztette Dibusz Dénes kapuját. Kink beállítása mindenképpen jó húzás volt győri szempontból, a támadó több alkalommal hozta zavarba a pécsi védelmet, ám a gól csak nem akart összejönni… A támadószekcióval a mérkőzés előrehaladtával sem volt elégedett Pintér mester, aki Lázok Jánost is csatasorba küldte a gólszerzés reményében.

A 75. percben Fröhlich egy szép csellel két győri védőt csapott be, de lövését Kamenár nagy bravúrral, vetődve hárította. A gyors győri kontra piros lappal ér véget: a kirohanó Dibusz 23 méterre ütközött a kaputól Lázokkal, a bíró pedig kiállította a kapust. A PMFC a negyedik mérkőzését is létszámhátrányban fejezi be.

A kiállítást követően egybefüggő rohanássá vált a mérkőzés, a győriek nyomtak, a pécsiek pedig időhúzásra játszottak, ám a hazaiak a labdával sokszor nem találkoztak.

A hosszabbítás pillanataiban hiába tett meg mindent a győztes gól kiharcolásáért az ETO, a pécsiek megszerezték szezonbéli első pontjukat a bajnoki címvédő ellen.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa elemezte:

Amikor Pintér Attila azt mondja, hogy nem volt elég idejük felkészülni a bajnokságra, mert későn jöttek össze a játékosok, akkor szerintem igaza van, de a győzelmet akkor is ki kell szenvedni. Kötelező! A csapatban sajnos nem voltak kreatív passzok, csak kikényszerített indításokat láttam, a megoldások jelentős része erőltetett volt, és nem felépített. Legalább a védelem ezúttal is stabilan működött.

Ki látott felépített támadást a Győrtől? Hol voltak a helyzetek? Utoljára a Debrecen elleni Szuperkupa-meccsen láttam az ETO-tól olyan felépített támadást, amiből gól lett. Trajkovics mostani találata egy szenzációs helyzetfelismerésnek, egy remek egyéni játéknak köszönhető.

Ezzel a játékkal az első ötben lehet végezni, de a címvédéshez kevés. Az igazolások kilencven százaléka sikerült, csak Coulibalyt nem tudták megszerezni, de a támadósorba hozták Lázok Jánost és Martínezt, csak későn! A klubvezetésnek az a dolga, hogy az edző keze alá rakja a megfelelő játékosokat, méghozzá időben! Ahhoz, amit az ETO el akar érni, ez a játék kevés, és nem látok semmiféle fejlődést a teljesítményben, A győriek a tizedét nem rakják le annak, mint az előző szezon bármelyik meccsén, és ez furcsa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik