NB I

Patinás csapatot vert a Fradi

Böde góljával győzték le Leeds Unitedet a zöld-fehérek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első lövőhelyzet a Ferencváros előtt adódott, Böde azonban nem tudott rendesen kapura fordulni, így nem sikerült megtornáztatni Kennyt. Az angolok is próbálkoztak egy emeléssel, ám a labda a kapu fölött hagyta el a pályát – tudósít a Ferencváros hivatalos honlapja.

Nem sokkal később Hidvégi lövését védte Kenny, ezt követően Böde passza után Somalia ugrott ki, aki 14 méterről lőtt, az angol kapus azonban a kapufára tolta a brazil támadó kísérletét. Újabb komoly lehetőség adódott a Fradi előtt, mikor Böde lefejelt labdáját Tuyp passzolta a kapuba, ám a játékvezető már lest intett. A félidő végére támadt fel az angol csapat, ám Jova Levente eszén egyszer sem tudtak túljárni, így 0-0-al zárult az első negyvenöt perc.

Térfél- és mezcserével kezdődött a második félidő, a két klub megegyezésének értelmében ezúttal a Fradi-játékosok húztak edzőtrikót a két mez hasonló színe miatt. Az 52. percben megszerezte a magyar csapat a vezetést: egy felívelés után Böde vette le a labdát, befordult Peltier mellett, majd a kapuba lőtt. Nem sokkal később Csukics tüzelt keményen a jobb oldalról, Kenny azonban szögletre mentett. A sarokrúgás után Peltier fejelt saját kapuja felé, Kenny azonban ismét megmentette csapatát a góltól.

A mérkőzés 66. percében az alig tíz perccel korábban beállt Philipp Böniget kellett lecserélni, a sérült játékost Valpoort váltotta. A hajrában már nem változott az eredmény, így a Ferencváros 1-0-ra legyőzte a patinás Leeds Unitedet.

– Nagy győzelem volt ez a klubunk számára – értékelte a mérkőzést Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője. – Tisztában voltunk vele, hogy a Fradi és a Leeds párharca tradicionális, nagy presztízzsel bír, így különösen fontos ez a siker. Szeretnénk köszönetet mondani fantasztikus szurkolótáborunknak, amely nagy létszámban kísért el minket, buzdításával sok erőt adott, amiért hálásak vagyunk. Fontos tudni, hogy tegnap kőkemény edzést tartottam a játékosoknak, akik így igen fáradtak lehettek, ám ma nagy szívvel kiharcolták a győzelmet. Éppen ezért nagyon elégedett vagyok velük. Philipp Bönig állapotáról annyit tudunk, hogy szerencsére nincs törése, így nem tűnik komolynak a sérülése.

Felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – Leeds United (angol) 1-0 (0-0)

Muraszombat

FTC: Jova – Jovanovics, Gyömbér, Besics (Bönig, 55., Valpoort, 67.), Alempijevics – Somalia, Csukics, Józsi, Hidvégi – Tuyp (Otten, 87.), Böde (Diallo, 80.). Edző: Ricardo Moniz

Leeds: Kenny – Thompson, Peltier (Lees, 64.), Pearce (Pugh, 64.), Drury (Warnock, 64.) – Tonge (Green, 64.), Austin (Norris, 64.), McCormack (Brown, 64.), Murphy (White, 64.) – Varney, Smith (Poleon, 64.). Edző: Brian McDermott

Gólszerző: Böde (52.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik