NB I

Újabb fontos Siófok-győzelem

A Kaposvár elleni sikerükkel már csak öt pontra vannak a bennmaradástól a Balaton-partiak.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 26. forduló
FGSZ Siófok – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-1)
Siófok, 500 néző. Játékvezető: Szőts
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Nyári, Takács Z., Deák – Menyhárt (Máté J, 58.), Windecker, Melczer, Kecskés, Nagy T. (Kiss M., 72.) – Dajic (Gál, 91.). Edző: Horváth Károly
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Kovács O., Hegedűs D., Jánvári – Pavlovics (Bőle, 25.), Safarics, Oláh L., Addo (Thian, 54.), Balázs B. – Waltner (Vrucina, 71.). Edző: Prukner László
Gólszerzők: Windecker (16.), Melczer (56.) illetve Oláh (büntetőből, 32.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hiányzók voltak mindkét oldalon, a hazaiaknál Tímár Krisztiánra és Pál Szabolcsra sem számíthatott Horváth Károly vezetőedző, míg a Kaposvárnál Bank István és Horváth Tamás volt maródi, míg Pedro eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Agilisan kezdett a kiesés ellen menekülő Siófok. A Balaton-partiak az első perctől magukhoz ragadták az irányítást, folyamatosan nyomás alatt tartották a kissé talán meglepett Kaposvár kapuját. A harmadik percben Dajic révén gólt is szerzett a hazai csapat, de lökés miatt ezt még érvénytelenítette a játékvezető. Három perccel később ismét a Siófok veszélyeztetett, Menyhárt majd Melczer is közel járt a gólszerzéshez, de Hajdúch kapus a helyén volt. Valamivel több mint tíz percnek kellett eltelnie az első vendég helyzethez, Oláh Lóránt lőtt nem sokkal mellé. A legpontosabban Windecker József kísérletezett az első negyedóra végén, aki 22 méterről gyönyörű gólt ragasztott a Kaposvár kapujába.

A bekapott gól után magára talált a vendég csapat, kiegyenlítetté vált a találkozó. Egy kiugratást követően Takács Zoltán ütött kézzel a labdába, amiért büntetőt kaptak a vendégek. Oláh Lóránt nem hibázott, így újra döntetlenről folytatták az együttesek. Az egyenlítés után kissé leült a játék, hol a Siófok, hol a Kaposvár került fölénybe, de az állás a szünetig már nem változott.

Tíz perc telt el a második játékrészből, mikor szabadrúgáshoz jutott a Siófok. A pontrúgást gyorsan elvégezték, ami olyannyira meglepte a vendégeket, hogy Melczer üresen, viszonylag könnyedén lőhetett tíz méterről a kapuba. Nem sokkal a gól után máris egyenlíthetett volna Prukner László csapata, de Balázs Benjámin sem fejjel, sem lábbal nem tudott túljárni Kurucz eszén.

Az utolsó húsz percben ismét a Kaposvár birtokolta többet a labdát, de a siófokiak jól zárták a területeket, nem engedték kibontakozni a kissé talán fáradtabb ellenfelet. A hazaiak nem ismertek elveszített labdát, csúsztak-másztak a játékszerért. A 80. percben Takács tartott meg becsúszva egy átadást, elrobogott a bal oldalon, azonban középre passzolt labdájába csak egy kaposvári védő tudott beleérni. A másik oldalon Oláh kapott egy remek beadást, de hat méterről nem tudott a kapuba fejelni. A 83. minutumban Nyári lőhetett szabadrúgást 25 méterről, azonban néhány centimétert tévedett a siófoki játékos. Három perccel a vége előtt emberhátrányba kerültek a kaposváriak, mivel a sérült Oláh Lórántot már nem tudták cserével pótolni. A hátrány azonban nem zavarta meg a vendégeket, egy perccel a rendes játékidő vége előtt Balázs lőtt kapufát.

Nagyon tetszett a Siófok játéka – mondta a Rangadó.hu szakértője, Arany László, a Ferencváros és a Debrecen egykori kiváló játékosa. – Rá tudtak készülni a mérkőzésre, és meg is tudták szerezni a három pontot. Az első hazai gól példaértékű volt, gyönyörűen vitték végig a támadást, és a befejezés is kiválóan sikerült. Az egyenlítés után sem tört meg a lendület, ennek köszönhetően jött az újabb vezetés. Prukner László valószínűleg szíven szúrja magát a második gól miatt, elképesztő védelmi hiba előzte meg az esetet, gyakorlatilag hét vendég játékos állt háttal a kapunak, senki sem figyelt a gólra törő Melczerre. Ilyen gólt egyszerűen nem lehet kapni. Mentálisan sokkal erősebbnek éreztem a Siófokot ezen az estén, és bár a végén a szerencse is kellett a győzelmükhöz, megérdemelt sikert arattak.

Arany László a Siófok bennmaradási esélyeiről is beszélt.

– Öt pont már csak a különbség a Pápával szemben. Horváth Károly az utolsó öt mérkőzésükre három győzelmet tűzött ki célul, ebből pedig egy már meg is van. Négyből tehát még kettőt kellene nyerni, de azért abban is biztos vagyok, hogy a Pápa is szerez még legalább egy-két pontot, így nem lesz könnyű dolga a Siófoknak. Azonban nagyon motiváltnak tűntek ma is a hazaiak, ilyen hozzáállásra van szükség az NB I-ben. Ha mentálisan erősek tudnak maradni, akkor még bármi megtörténhet az utolsó fordulókban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik