Hírek

Megszűntették Lippai Ákos házi őrizetét

A Diósgyőr bundaügybe keveredett korábbi csapatkapitánya már elhagyhatja otthonát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lippai Ákos házi őrizete véglegesen megszűnt, amely azt jelenti, hogy nem áll a továbbiakban kényszerintézkedés hatálya alatt – erősítette meg a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője, dr. Szabó Eszter a Borsod Online értesülését.

– A büntetőeljárási törvényben a kényszerintézkedés alkalmazásának feltételei vele szemben már nem állnak fenn, Ilyen a szökés és az elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsítása, vagy megnehezítése, továbbá a másokkal való összebeszélés – ecsetelte a szóvivő.

A Diósgyőri VTK egykori labdarúgóját a tavaszi szezon előtt, február 21-én bilincsben vitte el a rendőrség, és négy mérkőzés eredményének manipulálásával gyanúsította meg. Két nappal később a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az a döntés született, hogy az ügyész kérésére ellenére nem rendelik el Lippai Ákos előzetes letartóztatását, így csak harmincnapos házi őrizet lett a bírói döntés. Ezen határozat ellen azonban az ügyész fellebbezett, ennek helyt adott a bíróság, így március 13-án rendőrök jelentek meg a középpályás lakásán, hogy az előzetes letartóztatásba helyezzék, ahonnan aztán csak július elején engedték ki.

Az úgynevezett bundaügynek jelenleg 43 gyanúsítottja van, közülük többen jelenleg is játékosok, vagy korábban azok voltak. Az eljárás továbbra is 32 mérkőzést érint.

– Az ügyben a nyomozás jelenleg is folyamatban van, annak befejezése, valamint a vádemelés időpontja még nem ismeretes a további eljárási cselekmények, és azok várható eredményei miatt. Az ügyben a büntetőeljárási törvények szerint a vádemelés objektív határideje 2013. június 28., a nyomozás eddig az időpontig törvényesen folyhat – árulta el dr. Szabó Eszter.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik