Rossi az esetleges új kerettagokról: mindenki számára nyitva az ajtó

Az olasz kapitány továbbra is elvárja, hogy az illető rendeszeren játsszon a klubjában.

Nemrégiben lezajlott a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolása, ahol a magyar válogatott Horvátországot, Walest, Szlovákiát, illetve Azerbajdzsánt kapta csoportellenfélnek. Az már önmagában megér egy misét, ahogy a szurkolók fogadták a sorsolás eredményét. Marco Rossi, a csapat szövetségi kapitánya azonban reálisabban látja a dolgokat.

Erről se maradj le: ha bízol a magyarokban, mutatjuk, hogy lehetsz milliomos.

Az olasz szakember már kifejtette, a horvátok egyértelműen kitűnnek a csoportból, ám a második továbbjutást érő helyért óriási lehet a csata, de a hétfőn tartott sajtótájékoztatóján elárulta, szerinte „papíron” kik lehetnek az esélyesek:

Papíron talán Szlovákia a favorit e három csapat közül a továbbjutás kiharcolására, de szerencsére a mérkőzéseket nem papíron játsszák – fogalmazott Rossi. A vágyunk, hogy kivívjuk a 2020-as Európa-bajnokságon való részvételt, hiszen ki tudja, mikor lesz megint lehetőség arra, hogy Budapest ilyen nagyszabású tornát rendezzen; szeretnénk hazai pályán, a saját közönségünk előtt Eb-mérkőzést játszani. Nincs könnyű dolgunk, de nem félek a kihívástól, semmi nem jött még könnyen a karrieremben.”

Felmerült az is, vajon látunk-e majd új arcokat a válogatottban?

Mindenki számára nyitva az ajtó, de az illetőnek kiemelkedően kell teljesítenie, rendszeresen kell játszania a klubjában, neki kell jelentenie a különbséget a mérkőzéseken. Ha valaki nem kapott még meghívót, az vagy nem érdemelte ki azt, vagy az ő posztján abban a pillanatban volt jobb lehetőségünk. Hogy mi lesz jövőre, azt nehéz megmondani, a fociban nagyon gyorsan változnak a dolgok. Márciusig, az első mérkőzésünkig még  nagyon sok víz fog lefolyni a budapesti Duna-hidak alatt.”

Rossi emellett arról is beszélt, rendkívül fontos lesz, hogyan alakul az első néhány mérkőzés, hiszen a válogatott rögtön idegenben fog kezdeni, Szlovákia ellen:

Nagyon fontos, hogyan sikerül majd a rajt. A csapattal az érkezésem óta dolgozunk a mentális felkészítésen is, hiszen egyre fontosabb az élsportban, hogy fejben milyen állapotban vannak a játékosok

Címlapkép: ATTILA KISBENEDEK / AFP