Válogatott

Nagy Ádám szerint csak saját maguknak köszönhetik az észtek elleni eredményt

A magyar középpályás arra is kitért, mennyit számít a rutin a válogatottban.

A magyar válogatottnak Észtország ellen sem sikerült a győzelem a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában. Nagy Dominik mérkőzést követő értékeléséről már beszámoltunk, most azonban Nagy Ádám meglátásain van a sor, aki az MTI-nek úgy fogalmazott, a csapat saját magának köszönheti, hogy a 3-3-as döntetlennel elvesztette esélyét a csoportelsőségre a Nemzetek Ligájában.

Nagyon más nem is lehet ilyenkor az emberben, mint csalódottság és keserűség. De igazság szerint saját magunknak köszönhetjük, nem lehet szerencséről vagy szerencsétlenségről beszélni – fogalmazott a középpályás, aki rámutatott: három kapott góllal csak nagyon ritka esetben lehet nyerni. Mind a három pillanatnyi dekoncentráltságból, fókuszvesztésből adódott, ezt nemzetközi szinten megbüntetik, még akkor is, ha nem a spanyolok ellen játszik egy csapat – mondta.

Rámutatott, jobb lett volna, ha az 1-0-ra elvesztett pénteki athéni találkozó máshogy alakul, akkor jobb hangulatban készülhettek volna a hétfői összecsapásra. Hozzáfűzte, azt a mérkőzést az elemzésével le kellett zárniuk, utána már a tallinni találkozóra kellett koncentrálniuk.

Így nem írnám az Athénban történtek számlájára, saját kezünkben volt a sorsunk – hangsúlyozta. – Talán még látszik, hogy sok a hozzám hasonlóan nemzetközi szinten rutintalan játékos. Kevesen vannak, akik folyamatosan nemzetközi kupákban játszanak, márpedig ezek a tapasztalatok nagyon sokat számítanak. A mérkőzéseken kijönnek azzal, hogy akárcsak egy fél pillanatnyira se veszítsük el a figyelmünket, és akkor nem kapunk ilyen buta gólokat.

Kiemelte, szeretnék megnyerni a sorozatból hátralevő két budapesti összecsapást: a válogatott november 15-én az észteket fogadja a Groupama Arénában, majd három nappal később ugyanott a finnek ellen zárja a C osztály 2. csoportjának küzdelmeit.

Címlapkép: FERENC ISZA / AFP

Olvasói sztorik