Magyar foci

Három kapott gól Észtországban, oda a feljutás

Az észtek kétszer is vezettek: megmagyarázhatatlan gólokat kapott a magyar válogatott védelme.

Nemzetek Ligája, C-divízió, 2. csoport, 4. forduló

Észtország–Magyarország 3-3 (1-1)
Tallinn, A. Le Coq Aréna. Játékvezető: Halis Özkahya (török)
Észtország: Aksalu (Lepmets, 43.) – Teniste, Baranov, Mets, Tamm, Pikk – Luts, Antonov, Vassiljev, Ojamaa – Henri Anier (Purje, 90.). Szövetségi kapitány: Martin Reim.
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G. (Bese, 80.), Orbán, Kádár, Baráth – Nagy Á. – Nagy D. (Eppel, 74.), Kleinheisler (Pátkai, 68.), Kovács I., Sallai – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerzők: Luts (20.), Pikk (71.), Anier (79.), illetve Nagy D. (26.), Szalai (54., 81.)

A magyar válogatott már a negyedik mérkőzését játszotta le a Nemzetek Ligájában, hétfő este Észtország volt az ellenfél idegenben. A házigazda a huszadik percben vezetést szerzett, Luts nagyon könnyedén pöckölt a hálóba Kádár Tamás mellett, 1-0. A magyar csapat hamar reagált a bekapott találatra, hiszen Nagy Dominik két védő szorításában harcosan lőtte ki az észt kaput, 1-1. A Legia-légiósnak ez volt az első találata az A-válogatottban.

A gyors gólváltást követően a szünetig az eredmény már nem változott. A hajrában Nagy Dominik duplázhatott volna, de ziccerben a kapusba lőtt a labdát. Fordulás után aztán hamar a vezetést is megszerezte Rossi-csapat: Sallai Roland fejelte vissza középre a labdát a tizenhatosról, Szalai Ádám pedig előbb mellre vette a játékszert, majd a léc alá bombázott, 1-2. A Hoffenheim csatára így góllal ünnepelte jubileumi, ötvenedik válogatottságát.

Sokáig azonban a magyar csapat előnye sem tartott ki, hiszen a 71. percben Pikk bal oldali beadása megpattant a csereként beállt Pátkai lábán, a labda pedig Gulácsi feje fölött a hálóban kötött ki, 2-2. Nem sokkal később jött a hidegzuhany, hiszen Kádár és Gulácsi nem értette meg egymást. A bekk nem futott vissza Anierrel, a hálóőr viszont visszatáncolt a kapujába, az észt játékos pedig ziccerben nem hibázott, 3-2.

Szalai Ádámnak köszönhetően sokáig nem örülhettek a hazaiak, a csatár ugyanis a 81. percben egy szögletrúgást követően fejjel egalizált, 3-3. A hajrában az eredmény már nem változott, így pontosztozkodásra került sor. A magyar válogatott esélyei ezzel elszálltak, hiszen a C-divízió kettes csoportjában már biztosan nem lehet csoportelső.

Pikk, 2-2

Anier, 3-2

Szalai, 3-3

Nemzetek Ligája, negyedik forduló, eredmények

A-divízió, 2. csoport
Izland–Svájc 1-2 (0-0)
4. csoport
Spanyolország–Anglia 2-3 (0-3)
B-divízió 3. csoport
Bosznia-Hercegovina – Észak-Írország 2-0 (1-0)
C-divízió, 2. csoport
Észtország–Magyarország 3-3 (1-1)
Finnország – Görögország 2-0 (0-0)
D-divízió, 2. csoport
Fehéroroszország–Moldova 0-0
Luxemburg – San Marino 3-0 (1-0)

címlapkép: MLSZ

Olvasói sztorik