Válogatott

Az észt kapitány sem elégedett csapata teljesítményével

Martin Reim úgy látja, három góllal már meccset kéne nyerni.

Gólzáporos mérkőzésen döntetlenig jutott a magyar válogatott Észtország ellen a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában, ezzel pedig biztossá vált, hogy ebben a kiírásban nem fog feljutni a B-divízióba. A csapat két játékosa, Nagy Dominik és Nagy Ádám is csalódottan értékelt a mérkőzést követően, de Marco Rossihoz hasonlóan Martin Reim, az észtek kapitánya sem volt felhőtlenül elégedett:

Egyáltalán nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert szinte simán beengedtünk három gólt. Egy meccsen ez túl sok. Persze ez benne van, ha sokkal támadószelleműbb futballt játszol, és persze legalább egy pont megvan, de ha hármat lősz, akkor már meg kéne nyerned a meccset.”

Reimtől azt is megkérdezték, hogy a magyar csapatnak, hogy lehetett ennyi lehetősége, de mégsem akkora számban, mint például a finnek esetében:

A válasz egyszerű: a finnek sokkal mélyebben és sokkal kompaktabban, összeszedettebben játszottak. A magyarok nagy nyomást helyeztek ránk, így kicsit megnyitottuk a pályát, hogy aztán a védelemben egy az egy elleni szituációkban állítsuk meg őket. Olykor ez sikerült is, de rengeteg olyan szituáció akadt, ahol egyszerűen elcsúsztak a dolgok.”

Címlapkép: JOHN THYS / BELGA MAG / BELGA

Olvasói sztorik