Válogatott

Legutóbb Dzsudzsák-gól is kellett a görögök legyőzéséhez: miben bízhatunk ma?

Storckkal kikaptunk, a Dárdai-csapat döntetlent játszott.

A magyar válogatott kispadján szombat este vereséggel debütált Marco Rossi szövetségi kapitány. A mieink a finnekkel nem bírtak a Nemzetek Ligájában (1-0), ám kedden máris lehet javítani hazai pályán, hiszen Görögország lesz az ellenfél (20.45, tv: M4 Sport). Pátkai Máté őszintén beszélt az esélyekről, ITT írtunk a részletekről. 

A görögök elleni mutató nem túl rózsás, hiszen a magyar nemzeti együttes ezidáig tizenkilenc kilenc alkalommal találkozott a soron következő ellenféllel, és csupán négyszer sikerült őket legyőzni. Emellett hat döntetlen és kilenc vereség szerepel az így csupán 37 százalékos örökmérlegen.

A mieink legutóbb tíz évvel ezelőtt tudtak felülkerekedni Görögországon, akkor barátságos mérkőzésen 3–2-re nyert a Koeman-csapat. Érdekesség, hogy azon a találkozón Dzsudzsák Balázs is eredményes volt, aki hosszú idő után első ízben került ki a magyar keretből.

  • Tíz évvel ezelőtt hátrányból fordított a magyar csapat Görögország ellen: Dzsudzsák a 46. percben egalizált

A 2008-as siker mellett a mieink 1987-ben (Eb-selejtező), 1977-ben (vb-selejtező) és 1938-ban (vb-selejtező) könyvelhettek el sikert Görögország ellen.

A közelmúltban, vagyis a legutóbbi két mérkőzésen egy döntetlen és egy vereség volt a magyar csapat mérlege. A 2016-os Eb-selejtezőn itthon 0–0-t játszott a Dárdai-csapat, majd idegenben – már Bernd Storck irányításával – 4-3-ra kapott ki az együttes.

Vajon a Rossi-csapat tud javítani a görögök ellen? – fotó: MLSZ

címlapkép: MLSZ

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik